Jonge ontwerpers gezocht voor relatiegeschenk van de burgemeester – Amsterdam schrijft prijsvraag uit

Jonge ontwerpers gezocht voor relatiegeschenk van de burgemeester – Amsterdam schrijft prijsvraag uit

Alleen ontwerpers onder de 30 jaar en wonend in Amsterdam mogen meedoen aan de ontwerpwedstrijd voor het officiële relatiegeschenk van Amsterdam.

Help DesignDigger nóg beter te maken en vul de enquête in. Deelnemers maken kans op een gratis boek!

Help DesignDigger nóg beter te maken en vul de enquête in. Deelnemers maken kans op een gratis boek!

Om nog beter te inzicht te krijgen in de interesses van onze lezers is een enquête opgesteld, met dank aan Artemis Academy Amsterdam. Invullen duurt nog geen 5 minuten.

Verlaten autokerkhof wordt verstilde filmset door lens van fotoduo Erik & Petra Hesmerg

Verlaten autokerkhof wordt verstilde filmset door lens van fotoduo Erik & Petra Hesmerg

De foto’s tonen de schoonheid van vergankelijkheid. Ze zijn gemaakt op een autokerkhof dat al meer dan een halve eeuw verlaten in de Zwitserse natuur ligt.

NU ONLINE: ‘Design Digger Live #5 – Ego-design’. Over doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

NU ONLINE: ‘Design Digger Live #5 – Ego-design’. Over doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

De talkshow van een uur is nu terug te kijken. Met als hoofdgast Mieke Gerritzen over haar boek ‘Help Je Zelf!’ Maar ook tech-fashion, e-girls en burn-out animaties.

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Het Limburgse ontwerpcollectief SOM Tales of Perfume heeft een mondkapspray ontwikkeld waarmee een mondkapje een frisse geur krijgt. De extracten zijn uitsluitend afkomstig van lokale grondstoffen

Red Bull heeft de primeur van het nieuwe kantoorconcept ‘habitoor’ van Casper Schwarz

Red Bull heeft de primeur van het nieuwe kantoorconcept ‘habitoor’ van Casper Schwarz

Het ‘habitoor’ is een nieuw interieur voor de werkomgeving dat zo inspirerend en sociaal is, dat het thuiswerkplek aftroeft. Het is ontwikkeld door interieurarchitect Casper Schwarz.

De musea zijn weer open: welke designexpo’s mag je niet missen?

De musea zijn weer open: welke designexpo’s mag je niet missen?

Zeven exposities in Nederlandse musea met één ding gemeen: een zintuiglijke ervaring van design. Met onder meer muziek in Groningen, kleur in Den Haag en gedachtespinsels in Tilburg.

De fragiele amforen van Tomáš Libertíny groeien door co-creatie met een bijenvolk

De fragiele amforen van Tomáš Libertíny groeien door co-creatie met een bijenvolk

De ontwerper laat bijen een honingraat bouwen op een metalen structuur als ode aan vergankelijkheid. Nu te zien in Rademakers Gallery.

Esther Stam van Studio Modijefsky: “Onze interieurs moeten de mood van gasten versterken”

Esther Stam van Studio Modijefsky: “Onze interieurs moeten de mood van gasten versterken”

Een interview de oprichter van Studio Modijefsky. Al meer dan tien jaar drukt zij een stempel op hippe horeca, die in Amsterdam in het bijzonder. Interieurarchitect en oprichter Esther Stam maakt de balans met het boek Making Space.

Weggeefactie: koffietafelboek ‘Wasted’ is ook handleiding voor circulair design

Weggeefactie: koffietafelboek ‘Wasted’ is ook handleiding voor circulair design

Dertig internationale ontwerpstudio’s die oplossing bieden voor het groeiende afvalprobleem worden uitgelicht. Waaronder ook drie uit Nederland: Sanne Visser, Super Local en Simón Ballen. En oh ja, we geven ook een exemplaar weg aan de eerste inzender naar info@designdigger.nl!

Organische sieraden van Isaac Monté verzamelen gezondheidsdata bij ouderen

Organische sieraden van Isaac Monté verzamelen gezondheidsdata bij ouderen

Met Prosthetic X heeft de Rotterdamse ontwerper een esthetisch alternatief ontwikkeld voor het communiceren van gegevens over de mentale en fysieke gezondheid van ouderen. De privacy blijft bovendien in handen van de gebruiker.

Design Digger Live #5 – Ego-design: doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

Design Digger Live #5 – Ego-design: doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

Op dinsdag 24 november (20.30-21.30u) focust de talkshow met hoofdgast Mieke Gerritzen op ‘self design’. Het event wordt live-gestreamed vanuit Pakhuis de Zwijger.

#milaan2020: Vier fictieve Vitra-huiskamers

Al jarenlang presenteert de Zwitserse meubelinternational Vitra de nieuwe producten en updates van hun designiconen in de beursgebouwen van de Salone del Mobile in Milaan. Al laat Vitra zich de laatste jaren ook op andere locaties in de Italiaanse stad zien. Maar dit jaar zouden de nieuwe meubels op Fiera Rho worden gepresenteerd , verwerkt in de vorm vier onderscheidende woonomgevingen. Deze zijn tijdelijk opgesteld op de Vitra Campus in Weil am Rhein.

De vier onderscheidende woonomgevingen zijn door vier verschillende interieurarchitecten of designcollectieven gecreëerd met denkbeeldige personages in gedachten. In die vier boxen zijn nieuwe producten in gebruik en in context te zien, van grote namen als Edward Barber & Jay Osgerby, Ronan & Erwan Bouroullec, Antonio Citterio, Konstantin Grcic, Jasper Morrison en Jean Prouvé, evenals speciale edities van iconische Vitra-ontwerpen van Charles en Ray Eames.

Signore X, ingericht door F. Taylor Colantonio

F. Taylor Colantonio maakte deze huiskamer met links de Chaise Tout Bois van Jean Prouvé en rechts de Mariposa corner van Edward Barber & Jay Osgerby

Box 1 is ingericht door F. Taylor Colantonio, de ontwerper van surrealistische objecten uit Rome. Hij nam voor de leefomgeving Signore X een excentrieke, gecultiveerde kunsthistoricus die aan de vooravond van de Brexit terugkeert naar het palazzo van zijn familie voor ogen. Links zie je de Chaise Tout Bois (1941), de enige stoel van ‘constructeur’ en ontwerper Jean Prouvé die volledig van hout gemaakt is. Het ontwerp lijkt sterk op de beroemde standaardstoel van Prouvé, maar door de schaarste aan metaal tijdens de Tweede Wereldoorlog is het metalen onderstel vervangen door hout. Rechts bank Mariposa (2014/2020) van Edward Barber & Jay Osgerby, dat met Mariposa Corner model wordt uitgebreid tot een veelzijdige Mariposa Sofa-familie.

Tatami door architectenbureau Charlap Hyman & Herrero

De huiskamer van Charlap Hyman & Herrero met de nieuwste stoel Moca van Jasper Morrison en Vases Découpage van Ronan & Erwan Bouroullec

Box Tatami van het Amerikaanse architectenbureau Charlap Hyman & Herrero toont de eetruimte van fictieve kunst- en designverzamelaar en mecenas met grote waardering voor Japanse esthetiek. Denk aan Pauline de Rothschild en een decadente bohemien lifestyle. Daarin staat stoel Moca (2020). De Moca-stoel is een uitdrukking van Jasper Morrison’s ‘super normale’ benadering van design: ingetogen, praktisch en verantwoord. Op tafel staan de eigenaardige composities uit cilinders, schijven en staven van klei Vases Découpage (2020) van designbroers Ronan & Erwan Bouroullec.

A possible space door AAS Gonzalez Haase

Gonzalez Haase met de nieuwste fauteuil Citizen van Konstantin Grcic

De Berlijnse architectuur-, scenografie- en verlichtingsstudio AAS Gonzalez Haase bouwt een mobiele structuur op een niet gespecificeerde maar stedelijke locatie. Positie en functie kunnen gemakkelijke wisselen. Daarin staat de Citizen fauteuil (2020) van Konstantin Grcic. Hij combineert een ongewoon design met een nieuwe manier van zitten: de zitting is opgehangen aan drie kabels om een aangename schommelbeweging en een dynamische zitervaring mogelijk te maken.

The long view door Daskal Laperre

Daskal/Laperre met rechts de 75e verjaardagseditie van de Plywood chair van het echtpaar Eames

De laatste box van de Brusselse interieurontwerpstudio Daskal Laperre is gemaakt voor de fictieve familie Keller, die in een tijd van drukte al het overbodige afwijst. Minimalistisch en tijdloos meubilair met aandacht voor details. Rechts zie je de Plywood Group LCW 75th Anniversary Edition (1945/1946/2020), waarmee Vitra de 75e verjaardag van hun signatuurmeubel Plywood chair van de hand van Charles & Ray Eames viert. In 1945 is dit icoon opstaan uit experiment met het vormen van multiplex.

Van #Milaan2020 naar Autumn2020 in Weil am Rhein

“Omdat het begin van Corona al geruime tijd voor de beurs plaatsvond, hebben wij de nieuwe producten nooit onder de noemer Milaan gepresenteerd,“ legt Marketing & PR Manager Muriël de Lange van Vitra Nederland uit. “Ook de beursstand, waarvan het concept al helemaal klaar was en ingericht zou worden door de vier verschillende ontwerpers/ontwerp duo’s, hebben we in plaats van in Milaan in het Sanaa Gebouw op de Vitra Campus in Weil am Rhein, Duitsland, opgebouwd en gefotografeerd en gefilmd. Uiteraard kon daar niemand naar toe, maar we tonen het nu digitaal waarbij het gelijk als Autumn2020 is benoemd. De reden dat we de campagne direct hebben kunnen hernoemen tot Autumn2020 is dat we normaliter nieuwe producten lanceren op Milaan, maar de producten voor consumenten vaak pas te bestellen en leverbaar zijn in de herfst, na 1 september.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *