Nieuws

Designtalent speelt met identiteit en co-creatie op Object Rotterdam

De afgelopen vijf jaar heeft OBJECT Rotterdam zich ontwikkeld van een verkoopbeurs (alles wat je ziet is te koop) tot een onmisbaar platform voor jonge, pas afgestudeerde ontwerpers. Een programma dat vorig jaar zelfs een ‘officiële status kreeg met speciale talent route langs de meer dan homnderd presentaties. Elk jaar studeren honderden jonge ontwerpers af aan de Nederlandse designopleidingen, waar OBJECT -organisator Anne van der Zwaag elk jaar hoogstpersoonlijk veelbelovend talent scout. Dit jaar zijn er zelfs meer dan vijftig pas afgestudeerde ontwerpers van uiteenlopende opleidingen als MAFAD (Maastricht) tot de HKU, de Amsterdamse Rietveld Academie, KABK in Den Haag en de WdKA in thuisbasis Rotterdam te zien op OBJECT . Niet te missen zijn deze drie talenten:

Paul Youenn

Rein Reitsma

Rein Reitsma studeerde aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Zijn werk is speels nodigt gebruikers uit om er een eigen draai aan te geven. De uitstraling is laagdrempelig door gebruik van alledaagse materialen. Zo creëerde hij een doe-het-zelf pakket Potlood, bestaande uit lasergesneden vormen waarvan met potloden eenvoudig diertjes, of geometrische vormen kan worden gemaakt. Vanzelfsprekend is afval een dankbaar materiaal voor Rein Reitsma. Van de plastic strips van houtpanelen en postpakketten maakt hij unieke objecten, zoals een kamerplant of klok.

Paul Youenn

Geluid en beweging zijn de fascinaties van Paul Youenn, opgeleid aan de Design Academy Eindhoven (2019). Op OBJECT toont hij onder meer een ingenieuze constructie die met radar bewegingen registreert van bezoekers en passanten. Deze bewegingen worden vervolgens verbeeld in een interactieve lichtinstallatie.

Satomi Minoshima

De Japanse Satomi Minoshima is pas enkele maanden geleden afgestudeerd aan de Design Acdemy Eindhoven met een serie tassen die verwijst naar de steeds dominantere rol van huidskleur speels in de samenleving. Net zoals voor veel vrouwen hun identiteit ook – deels en speels – wordt bepaald door de keuze van een tas. Daarom heeft Minoshima haar tassen uitgevoerd in huidkleurige tinten, variërend van roomblank tot chocolade bruin. Het materiaal is bovendien een gladde latex wat de huid-associatie versterkt.

Satomi Minoshima


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *