Nieuws

Design Academy blijft definitief in Eindhoven maar weet nog niet waar

Design Academy Eindhoven (DAE) blijft in Eindhoven. Dat is gisteren besloten door het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van de onderwijsinstelling. “We zijn erg blij dat we deze beslissing hebben genomen na een zorgvuldige en weloverwogen analyse van alle opties”, zegt Joseph Grima, voorzitter van het College van Bestuur.  

Lees ook dit nieuwsbericht: Paniek in Eindhoven – Design Academy dreigt met vertrek naar Roermond

Artistiek directeur Joseph Grima (l) en onderwijsdirecteur Raf De Keninck
FOTO Boudewijn Bollmann

Door dit besluit is een verhuizing naar Roermond niet meer aan de orde. “Wij vonden het voorstel van Roermond van uitzonderlijk niveau en zeer professioneel. Het is serieus bekeken. Wij waarderen de gemeente Roermond voor haar ambitie en visie en willen hen bedanken voor al het harde werk dat zij in dit proces hebben verricht.”

Wat de definitieve locatie van de nieuwe Eindhovense  huisvesting wordt, is nog niet bekend. Verdere uitwerking van enkele opties vindt nog plaats. Op korte termijn wordt daarover een beslissing verwacht.  Eindhoven als heeft als thuisbasis altijd de  voorkeur gehad van de Academie vanwege onze lange geschiedenis in de stad en het gevestigde ecosysteem van design, laat het bestuur weten. “We zijn blij dat we onze studenten, medewerkers, docenten – en het Eindhovense design ecosysteem – nu de zekerheid kunnen geven dat we in de stad blijven. We zijn daarom blij met de sterke betrokkenheid van de gemeente om ons te helpen hier te blijven.”

1 reactie op: Design Academy blijft definitief in Eindhoven maar weet nog niet waar

  1. Jeroen Klein says:

    Jammer,
    Ik kon die naar binnen gekeerde designkliek missen als kiespijn. Een echte toegevoegde waarde voor de gemiddelde Eindhovenaar zijn ze namelijk niet. Het is een bubbel van ontwerpers die elkaar vooral in stand houden door elkaar te loven met mooie woordjes, maar kijk je kritisch dan is het van teleurstellend niveau van een groep onzekere designers.
    Jammer dat we ze niet uit kunnen zwaaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *