MILAAN 2024 – Designklassiekers van Vitra krijgen make-over van gerecycled denim van Levi

De Amsterdamse creative agency The Visionary Lab heeft modeontwerpers en kunstenaars uitgenodigd om oude Vitra-stoelen nieuw leven in te blazen met denim van Levi. Na het debuut op DDW zal deze speciale stoelencollectie Icons Re/Outfitted te zien zijn op de Milan Design Week.

The Wire Chair Re/Outfitted by Hannah Brabon

Acht ontwerpers is gevraagd om bekende Vitra-stoelen, zoals die van Charles & Ray Eames, Verner Panton en George Nelson, een nieuwe look te geven. Ontwerpers zoals Nkwo Onwuka, Hannah Brabon, Kelly Konings, Tim Dekkers, Sophie Cagniart, Barbara Polderman, Sarmite Polakova en Norman Monsanto hebben ieder een iconische stoel omgetoverd tot een kunstzinnig, hergebruikt designobject. De enige voorwaarde is dat ze gerecyclede denim van Levi’s moesten gebruiken. Vervolgens hebben de ontwerpers moderne technieken zoals digitaal 3D-weven, bio-textiel en gerecyclede denim gecombineerd met oude ambachten.

The Eames Shell Chair, Re/Outfitted by Norman Monsanto

Circulaire klassiekers

The Visionary Lab , gevestigd in Amsterdam, is gespecialiseerd in het hergebruiken van textielafval door middel van innovatief ontwerp en circulaire mode. Icons Re/Outfitted is een uitdrukking van hun missie om afval om te zetten in esthetisch hoogwaardige objecten. Vitra ondersteunt dit initiatief en ziet het als een artistieke en innovatieve verklaring voor circulariteit. Het doel van Icons Re/Outfitted is niet alleen om innovatie en vakmanschap te eren, maar ook om te laten zien hoe denim aan het einde van zijn levenscyclus waardevol kan zijn voor zowel mode als interieurontwerp. Ze willen dat deze stoelen gesprekken over duurzaamheid aanwakkeren.

The Amoebe Chair Re/Outfitted by Nkwo Onwuka

Icons Re/Outfitted maakt deel uit van de tentoonstelling Icons, Innovations & Firsts: Stories of Heritage and Progress From the Levi’s® Archives in het MUDEC, het Museo delle Culture di Milano. Deze expo, samengesteld door Tracey Panek van Levi’s, toont kledingstukken uit de bedrijfsarchieven die de invloed van moderne blue jeans op de maatschappij laten zien, vanaf het eerste exemplaar in 1873 tot aan innovaties zoals het Jacquard by Google, een kledingstuk met geïntegreerde technologie. Het MUDEC ligt in Zona Tortona.

The Belleville Chair Re/Outfitted by Barbara Polderman
The Panton Chair Re/Outfitted by Sarmite Polakova
The Coconut Chair, Re/Outfitted by Tim Dekkers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *