Nieuws

MILAAN 2024 – Met live-event Prada Frames focust Formafantasma op het woonhuis

Formafantasma organiseert in nauwe samenwerking met modehuis Prada ook dit jaar weer het Prada Frames symposium tijdens de Milan Design Week. De derde editie van dit exclusieve evenement heeft als titel Being Home en onderzoekt hoe het ontwerp van het woonhuis hedendaagse uitdagingen kan adresseren, zoals privacy, welvaartsongelijkheid, klimaatverandering of digitalisering.

Registreren kan vanaf 8 april via deze LINK. Het evenement is gratis, afhankelijk van beschikbaarheid.

Paola Antonelli

Het woonhuis is niet alleen een bron van comfort; het fungeert als een schuilplaats en tegelijkertijd als uitvalsbasis voor werk en ontspanning. Het huis de infrastructuur van ons leven geworden. Prada Frames zal bijdragen bevatten van onder andere Paola Antonelli, Brigitte Baptiste, Kate Crawford, Jack Halberstam, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Anna Puigjaner, Alice Rawsthorn, Isabella Rossellini en Françoise Vergès. Het volledige programma wordt de komende weken bekendgemaakt.

Lees ook dit interview met Formafantasma: Formafantasma: “Wij vertellen fictieve verhalen die waar gebeurd zouden kunnen zijn.”

Het evenement vindt plaats van zondag 14 april tot en met dinsdag 16 april in het Bagatti Valsecchi Museum in Milaan, gelegen aan Via Gesù 5. De locatie, ooit een woonhuis tot 1974, is een negentiende-eeuws neo-Renaissance huis met vijftiende- en zestiende-eeuwse objecten en meubels. Voor deze gelegenheid opent het museumhuis zijn deuren voor intieme gesprekken en thematische lezingen. De sessies worden gelijktijdig gehouden in de woonkamer, slaapkamer, eetkamer, badkamer en bibliotheek, waardoor er een ononderbroken uitwisseling van informatie plaatsvindt over de hele ruimte.

Collectieve reflectie

Prada Frames brengt wetenschappers en professionals uit verschillende vakgebieden samen, waaronder ontwerpers, architecten, curatoren, wetenschappers, antropologen, activisten en juridische en economische experts, met behulp van een interdisciplinaire methodologie en een gedeelde aandacht voor het milieu. De resulterende collectieve reflectie combineert innovatieve denklijnen om een nieuwe realiteit te analyseren, te contextualiseren en te definiëren.

Prada Frames 2022

Prada Frames is een project dat is opgezet om de mogelijkheid te bieden gezamenlijk ideeën te verkennen en te delen, met een wetenschappelijke maar educatieve en informatieve benadering. In 2022 omvatte het eerste symposium On Forest een reeks sessies over het bosmilieu, waarbij de logica die de moderne houtindustrie beheerst werd geanalyseerd en deze gedachte werd uitgebreid naar de rol van design en wetenschap als agenten van verandering.

Het terugkijken van (delen van) het programma van 2022 kan hier: Prada Frames – On Forrest, 2022

In 2023 werd het tweede symposium Materials in Flux eerstgehouden in Hong Kong en vervolgens in Milaan. De focus ervan lag op de ethische en esthetische implicaties van materialen. Het onderzocht het concept van afval als een eindeloos veranderende entiteit, gebaseerd op onderzoek van antropoloog Tim Ingold.

Het terugkijken van (delen van) het programma van 2023 kan hier: Prada Frames – On Forrest, 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *