Nieuws

MILAAN 2024 – Surrealistische Tubelight is eerste lamp van ontwerpduo BCXSY voor Moooi

De Tubelight van BCXSY is een speelse herinterpretatie van de klassieke hanglamp door de regels van dit lamptype letterlijk te buigen. De dimbare lamp integreert naadloos in elke ruimte, met zowel stijl als functionaliteit. Het idee was er al in 2015, maar pas nu hebben ze de technologie gevonden om tl-buizen buigbaar te maken. 

Tubelight is geïnspireerd door liefde voor ‘ouderwetse’ fluorescentiebuizen. Tegelijkertijd  vervormt deze inventieve hanglamp het herkenbare beeld op een eenvoudige maar surrealistische manier. Het minimalistische ontwerp heeft een expressieve twist, waardoor een iconisch ontwerp wordt getransformeerd tot een spannend object dat betoverend en intrigerend is.

BCXSY

BCXSY (uitgesproken als ‘buksie’) is opgericht in 2007 door Boaz Cohen en Sayaka Yamamoto. De delicate, maar weloverwogen details in hun werk zijn doordrenkt met subtiele elementen van verrassing, humor en humor. De Amsterdamse studio werkt vanuit een zeer persoonlijke esthetiek en visie en vertaald dit naar verrassende maar toegankelijke producten, variërend van meubels tot behang en installaties. Werk van BCXSY is aangekocht door onder meer het V&A Museum in Londen, the Shanghai Museum of Glass, TextielMuseum in Tilburg and M+ in Hongkong. Daarnaast werkt het duo samen internationale merken als Kvadrat, J. & L. Lobmeyr, Philips Lighting, Spazio Rossana Orlandi, Wallpaper* Magazine en Grand Seiko.

BCXSY

Tubelight is verkrijgbaar in twee varianten, beide hanglampen, met een 1,5 meter vaste LED-buis of een 5 meter flexibele LED-buis. De versie van 1,5 meter heeft een vaste boog. Met de versie van 5 meter kan de flexibele buis naar wens worden gevormd. Het kan over het slanke zwarte armatuur worden gedrapeerd of aan het plafond of de muur worden bevestigd met de klemhouders. Met de dim-naar-warm functionaliteit is er volledige controle over de kleurtemperatuur en lichtintensiteit voor de gewenste sfeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *