Nieuws

Crowdfunding gestart voor gedupeerde creatieven van uitgebrande Keilewerf in Rotterdam

Bij een grote uitslaande brand is de Keilewerf in Rotterdam vandaag volledig verwoest. De vijftig creatieve ondernemers die gebruikmaakten van een loods aan de Rotterdamse Keileweg zijn zwaar gedupeerd. Inmiddels is een collectieve crowdfunding gestart.

Veel van deze ondernemers hadden in de Keilewerf hun materialen staan waar ze mee werken, ook die zijn verdwenen. De mensen achter de Keilewerf een crowdfunding gestart om de ondernemers een eerste steuntje in de rug te geven. Alle opbrengsten zullen dan ook naar de Keilewervers gaan. Sommige Keilewervers hebben ook hun eigen crowdfunding opgezet. Binnen amper vier uur stond de teller al op ruim 130 duizend euro.

Klik hier om te doneren

De Keilewerf is een plek voor makers op de hoek van de Vierhavenstraat en de Keileweg. Wat eerst een leegstaande loods was, is getransformeerd tot een levendige mix van creatieven die individueel en als collectief aan uiteenlopende projecten werken. Vijftien ontwerpers, meubelmakers, kunstenaars, muzikanten en fotografen hebben er hun ateliers en studio’s gebouwd. Omdat het pand op de slooplijst van de gemeente stond, konden de gebruikers zich niet verzekeren.

De loods aan de Keileweg bestaat sinds 2014. In de afglopen negen jaar is enorm veel opgebouwd. Alle machines, materialen en gereedschappen zijn in vlammen opgegaan. Maar de werken en alle kunst, decors, designobjecten en andere creaties zijn weg.

Omliggende panden, waaronder een bouwmarkt en een woonwinkel, werden natgehouden om te voorkomen dat die ook in brand zouden vliegen. Het gevaar dat de brand overslaat is inmiddels geweken. “De oorzaak van de brand moet in dit gebouw zitten, maar het is de vraag of we daar ooit achter komen.” zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *