Nieuws

NU ONLINE LIVESTREAM DesignDigger LIVE #15 – Wat waren de trends op Milan Design Week 2023?

In de 15de editie van DesignDigger LIVE werd met vijf sprekers teruggeblikt op de Milan Design Week. Wat waren de hoogtepunten en wat de dieptepunten die daar in april werden gepresenteerd? En wat waren de dominante trends? Het kwam allemaal voorbij op woensdag 24 mei in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.  

Kijk hier de livestream van DesignDigger LIVE #15

LINE-UP:

  • 0:00 Column Jeroen Junte
  • 13:10 Interview Borre Akkersdijk, Byborre
  • 38:15 Presentatie Frederik Duerinck, Every Human X Moooi
  • 59:35 Presentatie Sanne Bolten, The New Style & Wisse Trooster, Dutch Corner
  • 1.33:10 Interview Wendy Plomp, Dutch Invertuals

Sanne Bolten, The New Stijl

Een substantieel deel van de presentaties op Elephant in the Room werd verzorgd door Sanne Bolten is redacteur van The New Stijl, een vuistdik boek dat begin dit jaar verscheen en een overzicht geeft van de actuele stand van zaken in Dutch Design. Welke nieuwe talenten heeft Sanne gespot in Milaan?

* Speciale kortingsactie voor het boek The New Stijl via deze LINK. Voeg bij het afrekenen de code designdigger toe en betaal geen €75 maar voor €69 (ex verzending) *

The New Stijl x Scheltens en Abbenes

Wendy Plomp, Dutch Invertuals

Wendy Plomp is medeoprichter van het designplatform Dutch Invertuals . Met de presentatie Objects for a New Kind of Society: the way we work bood het Eindhovense platform een avontuurlijke kijk op het kantoor van morgen. Maar hoe worden deze speculatieve concepten van de acht deelnemende ontwerpers later dit jaar daadwerkelijk gerealiseerd in een kantoor?

Borre Akkersdijk, Byborre

Met zijn textiellabel Byborre maakte ontwerper Borre Akkersdijk dit jaar veel indruk met zijn presentatie in het monumentale Castello Sforzesco. In dit 16de-eeuwse kasteel organiseerde hij een mini-textielbeurs met en uitgebreid lezingen programma over de toekomst textielproductie. Hoe kan de textielindustrie zich verduurzamen?

Frederik Duerinck, Algorithmic Perfumery

Voor het Nederlandse designlabel Moooi ontwikkelde het kunstenaarsduo Algorithmic Perfumery (kunstenaar-technoloog Frederik Duerinck en geurontwerper Anahita Mekanik) de op maat gemaakte interieurparfumlijn Every Human. De intrigerende geurinstallatie voegde een zintuigelijke ervaring toe aan design. Maar way heeft kunstmatige intelligentie daar mee te maken?

Wisse Trooster, Dutch Corner

De Nederlandse ontwerper én cultureel-ondernemer Wisse Trooster is de drijvende kracht achter de Dutch Corner, de Nederlandse deelname aan Isola Design District, een van de opkomende locaties tijdens de Milan Design  Week. De focus ligt hierbij op jong talent. Waarin onderscheiden de jonge Nederlandse ontwerpers zich op het internationale toneel van Milaan?

LEES OOK HET VERSLAG VAN MILAN DESIGN WEEK OP DESIGNDIGGER: Dit zijn de zes trends op Milan Design Week 2023 – van somber of sensitief tot speels en selfies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *