Nieuws

Design In Motion Festival toont 815 digitale animaties en illustraties op vijfduizend reclameschermen én in de metaverse

Het Design in Motion Festival (DEMO) toont op donderdag 6 oktober het beste motion design van over de hele wereld 24 uur lang op meer dan vijfduizend digitale schermen in de publieke ruimte in Nederland. Op treinstations, in metro’s, langs de snelweg, op de vliegvelden, in winkelcentra en supermarkten of gewoon op straat – DEMO neemt de schermen over, in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen en Zwolle. 

Van typografische motion ontwerpen tot 3D werelden: elk type motion design is te zien, zolang het non-commercieel werk betreft en hoge creatieve kwaliteit heeft. In totaal gaat het om 815 motion design werken van ontwerpers uit 54 landen. Minimaal vijf keer minuut verandert het beeld; met de huidige treinvertagingen zie je dus al gauw een volwaardige expositie.

Voor iedereen die niet in Nederland is om dit bijzondere event te ervaren, zijn via de website alle motion werken te bekijken in de ‘DEMOverse’, de metaverse-versie van het festival gebouwd in Roblox. DEMO is een unieke tentoonstelling van creatief werk in de publieke ruimte en is hiermee het grootste motion design festival ter wereld. DEMO won vorig jaar een Dutch Design Award.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Design-in-Motion-Festival-2019-Foto-Aad-Hoogendoorn-5-min-1024x683.jpg

Met dit festival wil initiator Studio Dumbar ontwerpers en opdrachtgevers inspireren en aanmoedigen om het potentieel van het alomtegenwoordige motion design nog beter te benutten. Het team van curatoren bestaat uit zes toonaangevende professionals. Voorzitter is Liza Enebeis, creatief directeur van Studio Dumbar en initiatiefnemer van het Design in Motion Festival. Naast haar nemen motion designer Connor Campbell, art director en ontwerper Koos Breen, creative coder en ontwerper Tim Rodenbröker, en Niels van der Donk en Vikki Young van 3D animatiestudio YONK deel. 

DEMO wordt georganiseerd door Studio Dumbar, dat onderdeel is van de internationale creative agency Dept dat is gespecialiseerd in visuele identiteiten en motion design voor bedrijfsleven, cultuur, overheid en non-profit. Studio Dumbar werkt internationaal voor opdrachtgevers als Apple, Google, Spotify, Facebook en Adidas. In Nederland heeft het bureau veel visuele identiteiten ontworpen die onderdeel zijn geworden van de Nederlandse cultuur, zoals NS, de Politie, de Rijksoverheid, NPO, het Mauritshuis, het Van Gogh Museum, Amsterdam Sinfonietta en Transavia. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *