Nieuws

Nieuwe subsidieronde ‘Bouwen Aan Talent’ voor samenwerking jonge en ervaren ontwerpers

Ben jij een jonge, getalenteerde ontwerper en geïnteresseerd in actuele maatschappelijk thema’s? En wil je samen met een ervaren ontwerper één specifiek thema verder uitdiepen met een gezamenlijk project? Meld je dan aan voor de Open Oproep Bouwen aan talent van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. De financiële ondersteuning kan oplopen tot wel 10 duizend euro.

Het doel van deze open oproep?

Met Bouwen aan talent wil het fonds een impuls geven aan uitwisseling van ideeën en kennis tussen gevestigde en startende ontwerpers en makers binnen de creatieve industrie, en de aansluiting van starters met het werkveld versterken. Het samenwerkingstraject biedt ervaren ontwerpers en makers de mogelijkheid om over een periode van vier maanden een talentvolle starter aan zich te binden en zo ruimte te maken voor verdiepend onderzoek en experiment.

Voor wie is deze open oproep?

Deze open oproep is bedoeld voor ervaren ontwerpers en makers, die minimaal vier jaar een eigen praktijk voeren binnen de vakgebieden vormgeving, architectuur en digitale of de crossovers daartussen. Hiermee bedoelen we onder meer ontwerpstudio’s, architectenbureaus, collectieven, game developers, modelabels, platforms, of andere vormen van professionele ontwerppraktijken.

Voor welke voorstellen kan subsidie worden aangevraagd?

In deze eerste oproep dient de ervaren ontwerper of maker een voorstel in voor een actuele ontwerpopgave, onderzoeksvraag of experiment, waaraan gedurende vier maanden met een starter kan worden samengewerkt. Het voorstel kan vertrekken vanuit een zelfgekozen thema, een fascinatie, maatschappelijke opgave of een anderszins relevant onderwerp. Daarbij wordt in het voorstel een rol opengelaten voor een startende ontwerper of maker en wordt ingegaan op de voorgestelde samenwerking. Het is belangrijk dat er heldere kaders en verwachtingen ten aanzien van de starter worden beschreven.

Voor aanvullende informatie of vragen over deze regeling kun je terecht bij Carlijn Limburg en Hyun Vin Kaspers via bouwenaantalent@stimuleringsfonds.nl. Je kunt ook bellen met 010 436 16 00. Heb je een meer algemene vraag, bekijk dan eerst de veelgestelde vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *