Nieuws

Cartoonekse interieurcollectie ‘Cut ‘n Paste’ van Annebet Philips voor designlabel Seletti

De Nederlandse ontwerper Annebet Philips heeft een expressieve interieurcollectie Cut ‘n Paste ontworpen voor het Italiaanse designlabel Seletti. Het is een grote familie van objecten uitgevoerd in wit met een zwarte belijning, waardoor de objecten een cartooneske uitstraling hebben. Cut ‘n Paste bestaat uit kandelaars, lampen, klok, spiegel, lijsten en planken.

De collectie is volledig gemaakt van gerecycled karton en tape en sluit aan bij het werk van Studio Annebet Philips, die bekend staat om haar uitgesproken vormen, onverwachte elementen en gedurfde grafische toon. “Deze materialen, vaak gebruikt in het ontwerpproces voor het maken van prototypes, bleken eigenlijk best goed te werken voor het eindresultaat”, legt de ontwerper uit. “Dankzij het karton zijn de producten licht en zijn de lampen makkelijk op te hangen of te plaatsen, terwijl de contrasterende tape ze een sterke, grafische uitstraling geeft. Een epoxylaag geeft de items extra stevigheid en duurzaamheid”.

“Karton en tape worden vaak gebruikt voor het maken van prototypes. Maar nu bleken ze eigenlijk best goed te werken voor het eindresultaat.”

Ontwerper Annebet Philips

Gerecycled karton

Aanvankelijk uitgebracht als limited edition-stukken door de ontwrpers zelf, maakt Cut ‘n Paste nu deel uit van de Seletti-familie en wordt het een toegankelijke limited edition, beschikbaar voor alle designliefhebbers en bevestigt zo de kenmerkende democratische filosofie van het merk. “Ik werd meteen verliefd op de werken van Annebet”, zegt Stefano Seletti, art director van Seletti. “Ik vind ze perfect bij ons passen. Ze dragen die lichtheid met zich mee die niet alleen materiële lichtheid is, maar ook een conceptuele. Bovendien maakt het feit dat het gemaakt kan worden van gerecycled karton het een soort statement van wat wij als bedrijf samen met de ontwerpers kunnen doen om het duurzaamheidsvraagstuk in deze business aan te pakken.”

Selettiis een humoristisch designlabel dat bekend staat om zijn ironische, oneerbiedige en onconventionele geest. De humor en creativiteit van Annebet Philips draagt ​​bij aan de andere samenwerkingen van het merk met internationale ontwerpers en kunstenaars; waaronder werk van Studio Job.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *