Nieuws

DESIGNDIGGER #11 NU ONLINE: Goodbey 2021-Hello 2022. Met oa. Marjan van Aubel, Nienke Hoogvliet en Clever*Franke

Goodbey 2021 – Hello 2021. Dat was het thema van de 11de editie van het programma DESIGN DIGGER LIVE in Pakhuis de Zwijger. Aanleiding voor deze was de release van het Dutch Designers Yearbook door de BNO. Hierin wordt het afgelopen jaar samengevat: van prijswinnend design en dominanten trends tot beeldbepalende ontwerpers of juist aanstormend talent.

De volgorde van de sprekers deze editie waren:

  • Intro Dutch Design Yearbook door Freek Kroesbergen
  • Interview Marjan van Aubel (start 8.05 mins)
  • Pitch door Cas Thorsen (start 26.55 mins)
  • Dubbelinterview Mina Abouzahra & Nienke Hoogvliet (start 39.40)
  • Interview Wouter van Dijk. Clever*Franke (start 59.20 mins)

Met deze gasten zijn de hoogtepunten van vorig jaar op een rij gezet. Welke design trends tekenden zich af in een jaar dat wederom wordt gedomineerd door covid? Maar dit programma blikt niet alleen terug maar focust ook op de spreekwoordelijke stip op de horizon. Welke trends uit 2021 of daarvoor zullen we komend jaar terugzien? Waar moeten wij naar uitkijken in 2022? Hoe zien we de wereld van morgen en hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan antwoorden op de urgente maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen waar de wereld mee geconfronteerd wordt? Kortom, DesignDigger LIVE #11 maakt de balans op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *