Nieuws

‘Print & Play’ is een doe-het-zelf expositie met downloadable kunstwerken

Print & Play: On Display is een printbare tentoonstelling met 12 kunstwerken. Op deze manier kan kunst fysiek worden ervaren zonder naar een museum te hoeven gaan. De expositie is te bezoeken op de website printandplayexhibition.com. Daar zijn de werken gratis te downloaden of te bestellen als printpakket.

AYO

Print & Play is een initiatief van ontwerpers Thieu Custers en Marieke van den Belt om het werk van opkomende kunstenaars in het echt te laten zien nu de musea en galeries zijn gesloten. Voor de derde editie van deze printbare exposities hebben zij twaalf opkomende kunstenaars uitgenodigd om nieuw te maken dat precies op een of meerdere A4’tjes past. De werken bestaan uit fotografie, illustraties, sculpturen, audio en video’s zijn ‘verstopt’ in een simpel pak A4 papier. Print het pdf-bestand met kunstwerken, volg de instructies en organiseer je eigen (in-house) openingsfeest. Het enige dat je nodig hebt voor deze show is een printer en wat kantoorbenodigdheden. Elk werk in de tentoonstelling is pas echt af als je zelf de laatste stap hebt genomen. 

Lorena van Bunningen

Expositie in woonkamer, gang of wc

Deze derde expositie van Print & Play heeft als thema On Display. Hiermee wordt onderzocht hoe kunst een interieur kan beïnvloeden. Iedereen hangt de werken op een andere manier op, of op een andere plaats. Zo wordt elke versie van de tentoonstelling net anders. Want de exposities van Print & Play kunnen door iedereen, overal worden tentoongesteld. Woonkamer en toiletten, gang of slaapkamer of zelfs de kledingkast kan een tijdelijke kunstruimte worden met het printbare werk van verschillende opkomende kunstenaars.

blk banaana

De tentoonstelling bevat werk van: AYO, Doron Beuns, blk banaana, Akihiro Boujoh, Lorena van Bunningen, Diana AL-Halabi, Jelmer Konjo, Anne Ligtenberg & Mats Horbach, Afrang Nordlöf Malekian, Ratri Notosudirdjo, Tjitske Oosterholt en Mark Stadman. De gehele tentoonstelling is gratis te downloaden of reeds uitgeprint te kopen. Hiermee kun je een kunstervaring in huis halen en tegelijkertijd kunstenaars ondersteunen. Print & Play werkt met de Fair Practice Code, en wordt met Print & Play: On Display gesteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De opbrengsten van de edities en donaties worden gebruikt om nieuwe creatieve tentoonstellingen op te zetten.

Ratri Notosudirdjo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *