DDW2021 COLUMN #4 – Ontwerper zoekt industrie – volgend jaar op DDW-TV?

DDW2021 COLUMN #4 – Ontwerper zoekt industrie – volgend jaar op DDW-TV?

Elke dag, de hele week gidst DesignDigger je langs de belangrijkste, origineelste en ook vreemdste trends en ontwikkelingen op DDW. Met dag drie: ontwerper zoekt industrie. Beide zijn onmisbaar om de productieketen te innoveren. Een tv-format kan uitkomst bieden?

Bittere ernst en absurde humor op Dutch Design Week die van meer naar minder wil

Bittere ernst en absurde humor op Dutch Design Week die van meer naar minder wil

Van meer naar genoeg, hoe doen we dat? Twee projecten op de Dutch Design Week wijzen de weg. “Laten wij vooral niet vergeten dat de 80 procent samenleving ook heel leuk kan zijn.”

DDW2021 COLUMN #3 – Design tussen nep echt en echt nep

DDW2021 COLUMN #3 – Design tussen nep echt en echt nep

Elke dag, de hele week gidst DesignDigger je langs de belangrijkste, origineelste en ook vreemdste trends en ontwikkelingen op DDW. Met dag drie: “Van fake news en deep fakes tot augmented realities en data driven polictics – de grenzen tussen on- en offline versmelten.”

DDW2021 COLUMN #2 – Post-industrieel (en post-digitaal) knutseldesign

DDW2021 COLUMN #2 – Post-industrieel (en post-digitaal) knutseldesign

Elke dag, de hele week gidst DesignDigger je langs de belangrijkste, origineelste en ook vreemdste trends en ontwikkelingen op DDW. Met dag twee: “Met knutseldesign nemen jonge ontwerpers een voorschot op de toekomst.”

DDW2021 COLUMN #1 – Van meer naar genoeg met ‘the magic number’

DDW2021 COLUMN #1 – Van meer naar genoeg met ‘the magic number’

Elke dag, de hele week gidst DesignDigger je langs de belangrijkste, origineelste en ook vreemdste trends en ontwikkelingen op DDW. De aftrap is vandaag: “Dankzij de verbeeldingskracht van ontwerpers wordt minder juist vrolijker en speelser.”

Hella Jongerius ontvangt BNO Piet Zwart Prijs 2021

Hella Jongerius ontvangt BNO Piet Zwart Prijs 2021

Hella Jongerius is de winnaar van de BNO Piet Zwart Prijs 2021. De jury koos haar unaniem vanwege haar uitzonderlijke staat van dienst en haar betekenis voor huidige en volgende generaties ontwerpers. Ook is zij meermaals in staat gebleken om ook haar eigen praktijk opnieuw vorm te geven.

LONGREAD TALENT #4 – Ik en de toekomst: Focus, veerkracht en inventiviteit in crisistijd

LONGREAD TALENT #4 – Ik en de toekomst: Focus, veerkracht en inventiviteit in crisistijd

Op DDW presenteert het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie de nieuwste lichting ontwerpers met een talentenbeurs. DesignDigger blikt vooruit met het vierde en laatste deel in een serie longreads over talent.

Expo in HNI belicht verontrustende Disneyfantasie van witte droomprinsen en keukenmeisjes

Expo in HNI belicht verontrustende Disneyfantasie van witte droomprinsen en keukenmeisjes

In de tentoonstelling ‘De architectuur van een wondere wereld’ focust curator Saskia van Stein op de invloed van het Disney imperium op het denken over gender, kolonialisme en identiteit.

Drie expo’s over thema ‘The Greater Number’ die je niet mag missen op de Dutch Design Week

Drie expo’s over thema ‘The Greater Number’ die je niet mag missen op de Dutch Design Week

Het thema van Dutch Design Week is dit jaar The Greater Number. Deze zoektocht naar een optimaal getal gaat uit van minder in plaats van altijd maar méér. Op deze drie presentaties op DDW kun je zoeken naar jouw ‘greater number’.

PANELGESPREK HOUTBOUW – “Architecten moeten ook nadenken over de sloop van gebouwen”

PANELGESPREK HOUTBOUW – “Architecten moeten ook nadenken over de sloop van gebouwen”

Op uitnodiging van BLOK Plaatmateriaal verkennen drie bouwexperts de rol van hout in de klimaatopgave. De uitdagingen zijn groot. “Maar hout heeft goede kaarten.”

DDW-special van DesignDigger LIVE met dubbelinterview met wereldverbeteraars Dave Hakkens en Nienke Hoogvliet

DDW-special van DesignDigger LIVE met dubbelinterview met wereldverbeteraars Dave Hakkens en Nienke Hoogvliet

Op maandag 18 oktober (20-21u) is een speciale – gratis! – editie van DesignDigger LIVE in De Kazerne met Nienke Hoogvliet en Dave Hakkens. In hoeverre zijn hun duurzame ambities haalbaar nu milieuproblemen zo overweldigend worden dat de meeste mensen de hoop verliezen?

LONGREAD TALENT #3- Ik en de ander: Empathisch ontwerptalent focust op mensen, niet op zichzelf (of dingen)

LONGREAD TALENT #3- Ik en de ander: Empathisch ontwerptalent focust op mensen, niet op zichzelf (of dingen)

Deel drie uit een serie van vier longreads waarin de balans wordt opgemaakt van zeven jaar Talentontwikkeling door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. Wat zijn de dromen en dilemma’s van een aanstormende ontwerpgeneratie? “De blik verschuift van expressie en succes naar ongelijkheid en inclusiviteit.”

‘Print & Play’ is een doe-het-zelf expositie met downloadable kunstwerken

Print & Play: On Display is een printbare tentoonstelling met 12 kunstwerken. Op deze manier kan kunst fysiek worden ervaren zonder naar een museum te hoeven gaan. De expositie is te bezoeken op de website printandplayexhibition.com. Daar zijn de werken gratis te downloaden of te bestellen als printpakket.

AYO

Print & Play is een initiatief van ontwerpers Thieu Custers en Marieke van den Belt om het werk van opkomende kunstenaars in het echt te laten zien nu de musea en galeries zijn gesloten. Voor de derde editie van deze printbare exposities hebben zij twaalf opkomende kunstenaars uitgenodigd om nieuw te maken dat precies op een of meerdere A4’tjes past. De werken bestaan uit fotografie, illustraties, sculpturen, audio en video’s zijn ‘verstopt’ in een simpel pak A4 papier. Print het pdf-bestand met kunstwerken, volg de instructies en organiseer je eigen (in-house) openingsfeest. Het enige dat je nodig hebt voor deze show is een printer en wat kantoorbenodigdheden. Elk werk in de tentoonstelling is pas echt af als je zelf de laatste stap hebt genomen. 

Lorena van Bunningen

Expositie in woonkamer, gang of wc

Deze derde expositie van Print & Play heeft als thema On Display. Hiermee wordt onderzocht hoe kunst een interieur kan beïnvloeden. Iedereen hangt de werken op een andere manier op, of op een andere plaats. Zo wordt elke versie van de tentoonstelling net anders. Want de exposities van Print & Play kunnen door iedereen, overal worden tentoongesteld. Woonkamer en toiletten, gang of slaapkamer of zelfs de kledingkast kan een tijdelijke kunstruimte worden met het printbare werk van verschillende opkomende kunstenaars.

blk banaana

De tentoonstelling bevat werk van: AYO, Doron Beuns, blk banaana, Akihiro Boujoh, Lorena van Bunningen, Diana AL-Halabi, Jelmer Konjo, Anne Ligtenberg & Mats Horbach, Afrang Nordlöf Malekian, Ratri Notosudirdjo, Tjitske Oosterholt en Mark Stadman. De gehele tentoonstelling is gratis te downloaden of reeds uitgeprint te kopen. Hiermee kun je een kunstervaring in huis halen en tegelijkertijd kunstenaars ondersteunen. Print & Play werkt met de Fair Practice Code, en wordt met Print & Play: On Display gesteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De opbrengsten van de edities en donaties worden gebruikt om nieuwe creatieve tentoonstellingen op te zetten.

Ratri Notosudirdjo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *