Nieuws

Studio HENK presenteert eerste outdoor collectie ‘Elements’

De nieuwe Elements collectie voor buiten bestaat uit een eettafel, eettafelbank en een salontafel. Kenmerkend zijn de smalle latten die samen een ‘slatted’ oppervlak vormen, wat de meubels een minimalistisch, tijdloos en stijlvol uiterlijk geeft. “Uitgangspunt voor het design van de buitenmeubels was vooral duurzaamheid, de wens dat onze buitenmeubels, net als alle Studio HENK producten, lang mee kunnen gaan,” vertelt creatief directeur Xander Albers. Uitgangspunt in het ontwerp was: “Hoe kunnen we het noodzakelijke latten inzetten als een esthetisch krachtig en beeldbepalend element? Door het slatted oppervlak kan het hout beter ademen en blijft het langer mooi.”

Flexibel design van duurzaam hout

Bijzonder detail is dat de eettafel en de bank door de klant zelf samen te stellen zijn. De eettafel en de eettafelbank zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. De eettafel is verkrijgbaar in lengtes van 160 tot 300 cm. De bank is eveneens in verschillende lengtes verkrijgbaar, van 140 tot 260cm. Consumentenprijzen: Elements eettafel vanaf € 2235; eettafelbank vanaf €1485 en buitenkussen vanaf € 390.

De meubels zijn gemaakt van de bekendste hernieuwbare, biobased grondstof: hout. Er is keuze uit een lichte variant, gemaakt van Accoya-hout, en een variant die donkerder van kleur is, vervaardigd uit Iroko. De gebruikte houtsoorten zijn voorzien van een FSC-keurmerk, dat ervoor zorgt dat bossen worden beschermd voor huidige en toekomstige generaties. Accoya is een geacetyleerde houtsoort; deze zeer milieuvriendelijke behandeling zorgt voor een langzame vergrijzing en een levensduur van zo’n 50 jaar (de hoogste duurzaamheidsklasse 1). Accoya is volledig recyclebaar, en heeft de Cradle-to-cradle Gold certificering. Iroko vergrijst ook, en heeft eveneens een lange levensduur van zo’n 25 jaar (duurzaamheidsklasse 1-2).

Studio HENK uit Amsterdam

Studio HENK is een Nederlands interieurmerk, opgericht in 2013 door de broers Okke en Xander Albers. Studio HENK gelooft dat het ontwerpen van meubels niet alleen draait om het maken van een mooi meubelstuk, maar om het creëren van meubels die je elke dag weer kunt gebruiken. Daarom zijn alle ontwerpen van Studio HENK niet alleen mooi, maar ook functioneel. Alle meubels kunnen zelf samengesteld worden, zodat ze precies zijn wat een klant nodig heeft voor zijn of haar dagelijks leven. Behalve een succesvolle webshop, heeft Studio HENK ook een winkel in Amsterdam. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *