INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

Als de negatieve impact van het internet nog verder stijgt, dan dreigt point of no return. “Mensen zullen zich met een ‘Extinction Internet’ afkeren van hun online verslavingen. Dat zegt Geert Lovink, hoogleraar Kunst en Netwerkcultuur aam de Hogeschool van Amsterdam.

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Met twee interactieve tentoonstellingen onderzoekt kunstcentrum Tetem in Enschede verschillende versies van de metaverse en onze aanwezigheid daarin. “Technologie kan onze zintuigen, emoties en bewustzijn activeren.”

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

Door de groei van DesignDigger is er behoefte aan geschreven bijdragen. De samenwerking is op freelancebasis. Uiteraard is er begeleiding bij het schrijven van nieuwsberichten, reportages en interviews.

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab  van IDFA

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab van IDFA

DocLabs is het interactieve en immersive programma van het internationale documentairefilmfestival IDFA. Van11 t/m 19 november zijn op drie locaties in Amsterdam diverse filmprojecten, performances en installaties  te zien die gebruik maken van VR, AR of andere immersieve technieken. DesignDigger zet de drie highlights van DocLabs op een rij.

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

De verkoop van NFT’s daalt, alleen al het afgelopen kwartaal met ruim 60 procent. Behalve in virtual fashion. Daarvan zijn er ten opzichte van vorig jaar juist meer verkocht. Wat verklaart het succes van deze NFT’s? En wat kunnen ontwerpers daarvan leren?

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

In het vuistdikke boek Proud South geeft trendforecaster Li Edelkoort een kleurrijke en creatieve bloemlezing van de beste mode, design, fotografie en kunst van het zuidelijk halfrond. Voor de samenstelling werkte Edelkoort samen met een team van experts uit landen als Brazilië,  Benin, India en Zuid-Afrika.

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

De ‘grote’ kunstbeurs BIG ART keert van 4 t/m 6 november terug naar de voormalige Bijlmerbajes. Op deze pop-up beurs zijn meer dan dertig reusachtige installaties, muurschilderingen, wandkleden, lichtsculpturen en zelfs site-specific werken te zien – en te koop. DesignDigger tipt er vier die je niet mag missen.  

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

Op de gratis NFT Workshop van DesignDigger leer je alles over het ‘minten’ en ‘flippen’ van non-fundgible tokens, cryptovaluta en de blockchain. Deelname is op maandag 21 november van 15.30-18u. Er is een beperkt aantal plekken. De selectie is op basis van volgorde van aanmelding.

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

Editie 12 van DesignDigger LIVE was stond geheel in het teken van de metaverse. Van NFT’s tot VR-brillen, hoe realistisch is het toekomstscenario waarin ons leven zich steeds meer zal afspelen in een online universum?

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

De formule van DDW krijgt slijtage. Het dieptepunt dit jaar: het Klokgebouw met design dat je als een beleidsnota moet lezen. De urgente en intelligente expo ‘(Home)Land’ met troostrijk design uit de Oekraïne laat zien hoe het ook kan.

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

Het exclusieve textiellabel Four Leaves organiseert in samenwerking met DesignDigger een panelgesprek over de laatste trends in de stoffenindustrie. Het gratis event is op vrijdagochtend van 9.30-10.30u in De Kazerne als onderdeel van de DDW. Naast de drie panelleden wordt het gesprek afgetrapt met een informeel live-interview met de wereldberoemde trendforecaster Li Edelkoort.

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

De hype rond NFT’s lijkt voorbij. Daarom ligt de vraag voor de hand: welk praktische kansen biedt deze nieuwe technologie voor ontwerpers en andere creatieven? Of horen we nooit meer iets van deze non-fundgible tokens? Aflevering 13 van Design Digger LIVE zoekt het antwoord in het programma De NFT – hype, hoax of handig? in Pakhuis de Zwijger op 15 november.

Studio HENK presenteert eerste outdoor collectie ‘Elements’

De nieuwe Elements collectie voor buiten bestaat uit een eettafel, eettafelbank en een salontafel. Kenmerkend zijn de smalle latten die samen een ‘slatted’ oppervlak vormen, wat de meubels een minimalistisch, tijdloos en stijlvol uiterlijk geeft. “Uitgangspunt voor het design van de buitenmeubels was vooral duurzaamheid, de wens dat onze buitenmeubels, net als alle Studio HENK producten, lang mee kunnen gaan,” vertelt creatief directeur Xander Albers. Uitgangspunt in het ontwerp was: “Hoe kunnen we het noodzakelijke latten inzetten als een esthetisch krachtig en beeldbepalend element? Door het slatted oppervlak kan het hout beter ademen en blijft het langer mooi.”

Flexibel design van duurzaam hout

Bijzonder detail is dat de eettafel en de bank door de klant zelf samen te stellen zijn. De eettafel en de eettafelbank zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. De eettafel is verkrijgbaar in lengtes van 160 tot 300 cm. De bank is eveneens in verschillende lengtes verkrijgbaar, van 140 tot 260cm. Consumentenprijzen: Elements eettafel vanaf € 2235; eettafelbank vanaf €1485 en buitenkussen vanaf € 390.

De meubels zijn gemaakt van de bekendste hernieuwbare, biobased grondstof: hout. Er is keuze uit een lichte variant, gemaakt van Accoya-hout, en een variant die donkerder van kleur is, vervaardigd uit Iroko. De gebruikte houtsoorten zijn voorzien van een FSC-keurmerk, dat ervoor zorgt dat bossen worden beschermd voor huidige en toekomstige generaties. Accoya is een geacetyleerde houtsoort; deze zeer milieuvriendelijke behandeling zorgt voor een langzame vergrijzing en een levensduur van zo’n 50 jaar (de hoogste duurzaamheidsklasse 1). Accoya is volledig recyclebaar, en heeft de Cradle-to-cradle Gold certificering. Iroko vergrijst ook, en heeft eveneens een lange levensduur van zo’n 25 jaar (duurzaamheidsklasse 1-2).

Studio HENK uit Amsterdam

Studio HENK is een Nederlands interieurmerk, opgericht in 2013 door de broers Okke en Xander Albers. Studio HENK gelooft dat het ontwerpen van meubels niet alleen draait om het maken van een mooi meubelstuk, maar om het creëren van meubels die je elke dag weer kunt gebruiken. Daarom zijn alle ontwerpen van Studio HENK niet alleen mooi, maar ook functioneel. Alle meubels kunnen zelf samengesteld worden, zodat ze precies zijn wat een klant nodig heeft voor zijn of haar dagelijks leven. Behalve een succesvolle webshop, heeft Studio HENK ook een winkel in Amsterdam. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *