Nieuws

Designers Write presenteert essay-wedstrijd voor schrijvende ontwerpers – winnaars krijgen een podcast

Het nieuwe initiatief Designers Write heeft een essay-wedstrijd uitgeschreven. Zowel ontwerpers als critici, journalisten en andere professionals worden aangemoedigd deel te nemen. Het essay mag niet langer dan 800 woorden zijn. Er worden zes essay geselecteerd. Deze worden besproken een serie van drie podcasts. Voor het geselecteerde essay en deelname aan de podcastaflevering is een vergoeding beschikbaar.

De essay moeten zich buiten over actuele vraagstukken als klimaatcrisis, Metoo, Black Lives Matter of de corona-crisis. Wat ook kan: vraagstukken die heel specifiek betrekking hebben op de designdiscipline, zoals social design of de zin en onzin materiaalonderzoek. Designers Write zoekt vooral naar prikkelende en scherpe teksten die een systemische kijk op de problematiek geven. Deadline voor inzending is donderdag 13 mei. 

In de driedelige podcast  georganiseerd door Designplatform Rotterdam in samenwerking met filmmaker en schrijver Joeri Pruys, worden in totaal zes nieuwe essays aan reflectie onderworpen. Daarnaast worden drie historische teksten voorgelezen. De auteurs van de geselecteerde essays lezen hun tekst voor en discussiëren over de inhoud van de tekst en de implicaties ervan voor de toekomst van het ontwerpvak. De teksten zullen ook gepubliceerd worden op de website bij de podcast.

Selectie van de essays, evenals kritische reflectie op de teksten tijdens de podcast, is in handen van de tekstcuratoren Aminata CairoFlorian Cramer en Marjanne van Helvert. Dit gebeurt allemaal in samenspraak met en ondersteund door hoofdcurator Joeri Pruys en kwartiermaker Jeroen Deckers.

Aanmelden kan HIER.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *