Nieuws

Multifunctionele RE:Circles van Muller Van Severen verleidt met mat-zachte kleuren

De ronde planken van het Vlaamse ontwerpduo Muller Van Severen zijn geen snijplank of serveerbord, Ze zijn ook geen schaal of eetbord. Tegelijkertijd zijn de minimalistische ronde vormen dat allemaal tegelijk. De collectie RE: Circles bestaat uit een tiental ronde borden in een zacht kleurpalet, vervaardigd van de hoogwaardige kunststof polyethyleen. Dit kunststof is restmateriaal van eerdere collecties van het echtpaar Fien Muller & Hannes van Severen voor het Vlaamse designlabel Valerie Objects.

Het gebruikte polyethyleen heeft bijzondere kwaliteiten; het voelt zacht aan en heeft een aangenaam mat gekleurd oppervlak. Tegelijkertijd is het onverwoestbaar. Het wordt vaak toegepast in de industriële keukens van de voedingsindustrie waar het wordt gebruikt voor snijplanken: rood voor vlees, blauw voor vis en groen voor groenten met als doel de voedselbereiding antibacterieel te houden.

Elke set bestaat uit drie borden , elk met een diameter van 21 cm en een dikte van 10, 15 of 20 millimeter. De drie polyethyleen cirkels hebben een temperatuurbegrenzing van maximaal 70° Celsius en dienen met de hand te worden gereinigd. Door het beperkte en wisselende voorraadmateriaal zullen de dikte en kleuren van de drie cirkels een verrassing blijven tot aan het openen van de verpakking.

Het materiaal van de RE: Circles heeft het patina van een materiaal dat heeft geleefd, wat kenmerkend is voor de zachte textuur van PE. Dat is uiteindelijk de look die de ontwerpers in gedachten hadden toen ze dit materiaal kozen voor hun ontwerp. De RE:circles is als limited edition verkrijgbaar bij slechts veertig wereldwijde dealers, voor een adviesverkoopprijs van 115 euro.

Fotograaf Fien Muller en beeldhouwer Hannes Van Severen maakten hun eerste interieurobjecten in 2001 voor in Galerie Valerie Traan in Antwerpen. Inmiddels werken ze fulltime als ontwerpers van ingetogen en verfijnde interieurobjecten. Kenmerkend is de combinatie van minimalistisch metaal, warme kleuren en natuurlijke afwerkingsmaterialen. Alle eigen productiestukken zijn handgemaakt door kleinschalige fabrikanten en bekwame ambachtslieden, met een eerlijkheid over de rauwheid en onregelmatigheid van het gekozen materiaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *