INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

Als de negatieve impact van het internet nog verder stijgt, dan dreigt point of no return. “Mensen zullen zich met een ‘Extinction Internet’ afkeren van hun online verslavingen. Dat zegt Geert Lovink, hoogleraar Kunst en Netwerkcultuur aam de Hogeschool van Amsterdam.

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Met twee interactieve tentoonstellingen onderzoekt kunstcentrum Tetem in Enschede verschillende versies van de metaverse en onze aanwezigheid daarin. “Technologie kan onze zintuigen, emoties en bewustzijn activeren.”

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

Door de groei van DesignDigger is er behoefte aan geschreven bijdragen. De samenwerking is op freelancebasis. Uiteraard is er begeleiding bij het schrijven van nieuwsberichten, reportages en interviews.

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab  van IDFA

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab van IDFA

DocLabs is het interactieve en immersive programma van het internationale documentairefilmfestival IDFA. Van11 t/m 19 november zijn op drie locaties in Amsterdam diverse filmprojecten, performances en installaties  te zien die gebruik maken van VR, AR of andere immersieve technieken. DesignDigger zet de drie highlights van DocLabs op een rij.

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

De verkoop van NFT’s daalt, alleen al het afgelopen kwartaal met ruim 60 procent. Behalve in virtual fashion. Daarvan zijn er ten opzichte van vorig jaar juist meer verkocht. Wat verklaart het succes van deze NFT’s? En wat kunnen ontwerpers daarvan leren?

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

In het vuistdikke boek Proud South geeft trendforecaster Li Edelkoort een kleurrijke en creatieve bloemlezing van de beste mode, design, fotografie en kunst van het zuidelijk halfrond. Voor de samenstelling werkte Edelkoort samen met een team van experts uit landen als Brazilië,  Benin, India en Zuid-Afrika.

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

De ‘grote’ kunstbeurs BIG ART keert van 4 t/m 6 november terug naar de voormalige Bijlmerbajes. Op deze pop-up beurs zijn meer dan dertig reusachtige installaties, muurschilderingen, wandkleden, lichtsculpturen en zelfs site-specific werken te zien – en te koop. DesignDigger tipt er vier die je niet mag missen.  

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

Op de gratis NFT Workshop van DesignDigger leer je alles over het ‘minten’ en ‘flippen’ van non-fundgible tokens, cryptovaluta en de blockchain. Deelname is op maandag 21 november van 15.30-18u. Er is een beperkt aantal plekken. De selectie is op basis van volgorde van aanmelding.

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

Editie 12 van DesignDigger LIVE was stond geheel in het teken van de metaverse. Van NFT’s tot VR-brillen, hoe realistisch is het toekomstscenario waarin ons leven zich steeds meer zal afspelen in een online universum?

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

De formule van DDW krijgt slijtage. Het dieptepunt dit jaar: het Klokgebouw met design dat je als een beleidsnota moet lezen. De urgente en intelligente expo ‘(Home)Land’ met troostrijk design uit de Oekraïne laat zien hoe het ook kan.

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

Het exclusieve textiellabel Four Leaves organiseert in samenwerking met DesignDigger een panelgesprek over de laatste trends in de stoffenindustrie. Het gratis event is op vrijdagochtend van 9.30-10.30u in De Kazerne als onderdeel van de DDW. Naast de drie panelleden wordt het gesprek afgetrapt met een informeel live-interview met de wereldberoemde trendforecaster Li Edelkoort.

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

De hype rond NFT’s lijkt voorbij. Daarom ligt de vraag voor de hand: welk praktische kansen biedt deze nieuwe technologie voor ontwerpers en andere creatieven? Of horen we nooit meer iets van deze non-fundgible tokens? Aflevering 13 van Design Digger LIVE zoekt het antwoord in het programma De NFT – hype, hoax of handig? in Pakhuis de Zwijger op 15 november.

Online-galerie Homecoming mikt op ‘woonkamer-koper’ met uitbundige fotocollectie

Homecoming Gallery is een nieuwe online-fotogalerie, opgericht door het Nederlandse duo Karlijn Bozon en Nadine van Asbeck. Het initiatief heeft als missie het kopen en verzamelen van hedendaagse fotografie toegankelijker, diverser en opwindender te maken. Door een handvol internationale curatoren aan te spreken heeft Homecoming een afgewogen en samenhangende collectie van uitzonderlijk talent van over de hele wereld.

Fruit of Life
FOTO Derrick Ofusu Boateng

Homecoming mikt op beginnende verzamelaars en liefhebbers. De werken zijn geselecteerd met als criterium dat ze moeten passen in een wooninterieur of werkomgeving. De online-gallery wil een virtuele ruimte zijn voor enthousiastelingen om zich te oriënteren en een standpunt te vormen. Daarnaast biedt Homecoming kunstadvies en maatwerk. Stuur een foto van je muur en een paar foto’s van je interieur en er wordt een persoonlijk kunstvoorstel gedaan. Ook huisbezoek is mogelijk. Naast de vaste collectie kunnen ook kunstwerken uit het eigen netwerk worden aangeboden.

Boys Men & Cocks
FOTO Denisse Ariane Perez

Limited editions met certificaat

De fotowerken op Homecoming Gallery verschillen in formaat en prijs; ook de oplages waarin de werken worden gereproduceerd verschillen per werk of fotograaf. Elk kunstwerk wordt geleverd met een genummerd Certificaat van Echtheid (COA) ondertekend door de fotograaf. Bovendien wordt elk kunstwerk geleverd met een authenticatielabel. De ingelijste stukken worden geleverd met het label op de achterkant. Niet-ingelijste stukken worden geleverd met een label dat je op de achterkant van je ingelijste of gemonteerde werk kunt plakken.

Teepee Curios
FOTO Hayley Eichenbaum,

Spil in het aanbod zijn de onafhankelijke curatoren, zonder uitzondering professionals uit de kunst, media en art direction die dagelijks werken en leven met fotografie. De afgelopen twee jaar was Holly Hay is chef foto bij Wallpaper. Holly Fraser is hoofdredacteur bij WePresent, een deelplatform dat onderdeel is van WeTransfer. Hun inzichten en opwinding delen – zowel vanuit hun professionele als persoonlijke unieke perspectieven. In ruil voor hun expertise ontvangen onze curatoren een fine art print voor thuis. Zonder enige financiële compensatie kunnen we garanderen dat belangenverstrengeling geen enkele rol speelt in hun advies. in hun advies hun aanbevelingen.

Toothpaste
FOTO Deo Suveera

Mendo: boeken en fotografie

Vooralsnog de enige in Nederland gevestigde curator is Gunifort Uwanbaga, mede-eigenaar van boekwinkel en uitgeverij Mendo in Amsterdam. Tijdens zijn studie International Business Administration studeren had hij een bijbaan bij Mendo. Ook na zijn studie combineerde hij een baan in het bankwezen met boekendienst in de weekenden. Inmiddels is hij fulltime partner naast Joost Albronda en Roy Rietstap.

Gunifort Uwanbaga

Een van de keuzes van Gunifort is Denisse Ariane Perez. Haar fotografie heeft een observerende rol en benadrukt de schoonheid van individuen, hun gemeenschappen en culturen. Door haar onderwerpen door een gevoelige lens te portretteren, legt ze intieme verhalen vast, zonder zich over te geven aan stereotypen. Van Dominicaanse afkomst ontving Denisse een BFA met onderscheiding van Parsons The New School in New York, en woont en werkt momenteel in Barcelona.

Street Still Life
FOTO Denisse Ariane Perez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *