Nieuws

Online-galerie Homecoming mikt op ‘woonkamer-koper’ met uitbundige fotocollectie

Homecoming Gallery is een nieuwe online-fotogalerie, opgericht door het Nederlandse duo Karlijn Bozon en Nadine van Asbeck. Het initiatief heeft als missie het kopen en verzamelen van hedendaagse fotografie toegankelijker, diverser en opwindender te maken. Door een handvol internationale curatoren aan te spreken heeft Homecoming een afgewogen en samenhangende collectie van uitzonderlijk talent van over de hele wereld.

Fruit of Life
FOTO Derrick Ofusu Boateng

Homecoming mikt op beginnende verzamelaars en liefhebbers. De werken zijn geselecteerd met als criterium dat ze moeten passen in een wooninterieur of werkomgeving. De online-gallery wil een virtuele ruimte zijn voor enthousiastelingen om zich te oriĆ«nteren en een standpunt te vormen. Daarnaast biedt Homecoming kunstadvies en maatwerk. Stuur een foto van je muur en een paar foto’s van je interieur en er wordt een persoonlijk kunstvoorstel gedaan. Ook huisbezoek is mogelijk. Naast de vaste collectie kunnen ook kunstwerken uit het eigen netwerk worden aangeboden.

Boys Men & Cocks
FOTO Denisse Ariane Perez

Limited editions met certificaat

De fotowerken op Homecoming Gallery verschillen in formaat en prijs; ook de oplages waarin de werken worden gereproduceerd verschillen per werk of fotograaf. Elk kunstwerk wordt geleverd met een genummerd Certificaat van Echtheid (COA) ondertekend door de fotograaf. Bovendien wordt elk kunstwerk geleverd met een authenticatielabel. De ingelijste stukken worden geleverd met het label op de achterkant. Niet-ingelijste stukken worden geleverd met een label dat je op de achterkant van je ingelijste of gemonteerde werk kunt plakken.

Teepee Curios
FOTO Hayley Eichenbaum,

Spil in het aanbod zijn de onafhankelijke curatoren, zonder uitzondering professionals uit de kunst, media en art direction die dagelijks werken en leven met fotografie. De afgelopen twee jaar was Holly Hay is chef foto bij Wallpaper. Holly Fraser is hoofdredacteur bij WePresent, een deelplatform dat onderdeel is van WeTransfer. Hun inzichten en opwinding delen – zowel vanuit hun professionele als persoonlijke unieke perspectieven. In ruil voor hun expertise ontvangen onze curatoren een fine art print voor thuis. Zonder enige financiĆ«le compensatie kunnen we garanderen dat belangenverstrengeling geen enkele rol speelt in hun advies. in hun advies hun aanbevelingen.

Toothpaste
FOTO Deo Suveera

Mendo: boeken en fotografie

Vooralsnog de enige in Nederland gevestigde curator is Gunifort Uwanbaga, mede-eigenaar van boekwinkel en uitgeverij Mendo in Amsterdam. Tijdens zijn studie International Business Administration studeren had hij een bijbaan bij Mendo. Ook na zijn studie combineerde hij een baan in het bankwezen met boekendienst in de weekenden. Inmiddels is hij fulltime partner naast Joost Albronda en Roy Rietstap.

Gunifort Uwanbaga

Een van de keuzes van Gunifort is Denisse Ariane Perez. Haar fotografie heeft een observerende rol en benadrukt de schoonheid van individuen, hun gemeenschappen en culturen. Door haar onderwerpen door een gevoelige lens te portretteren, legt ze intieme verhalen vast, zonder zich over te geven aan stereotypen. Van Dominicaanse afkomst ontving Denisse een BFA met onderscheiding van Parsons The New School in New York, en woont en werkt momenteel in Barcelona.

Street Still Life
FOTO Denisse Ariane Perez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *