INTERVIEW  Maarten Baas & Walter van Beirendonck: “Ik een provocateur? Zeker niet!”

INTERVIEW Maarten Baas & Walter van Beirendonck: “Ik een provocateur? Zeker niet!”

Voor meubelmerk Lensvelt ontwierp de Vlaamse modekoning Walter van Beirendonck een nieuwe look voor de 101 Chair van Maarten Baas. Deze ‘Characters’ zijn vervaardigd in een exclusieve oplage van 120 unieke stuks. Beide ontwerpers zijn blij. “Ik ben al lang fan van u.”

DesignDigger LIVE 11 – Een terugblik op 2021, een preview op 2022

DesignDigger LIVE 11 – Een terugblik op 2021, een preview op 2022

Het live(stream) programma DesignDigger LIVE maakt dinsdag 25 januari (18.30-19.45u) de balans op. Wat waren de hoogtepunten van 2021? Welke trends tekenden zich af in een jaar dat wederom wordt gedomineerd door covid? En welke trends zullen we komend jaar terugzien? 

PREVIEW 2022 DEEL #3 – Van Versace tot Mondriaan: alle historische tentoonstellingen op een rij

PREVIEW 2022 DEEL #3 – Van Versace tot Mondriaan: alle historische tentoonstellingen op een rij

Aan het begin van dit nieuwe jaar zet Design Digger alle grote tentoonstellingen, beurzen en openingen, designweeks en andere manifestaties op een rij. Met vandaag: de historische exposities in de Nederlandse musea. Van de art nouveau van Alphonse Mucha tot de strenge geometrie van Mondrian of het zwart van Balenciaga.

PREVIEW 2022 DEEL #2 – Van het Evoluon tot Milaan: alle cruciale design events op een rij

PREVIEW 2022 DEEL #2 – Van het Evoluon tot Milaan: alle cruciale design events op een rij

Aan het begin van dit nieuwe jaar zet Design Digger alle grote tentoonstellingen, beurzen en openingen, designweeks en andere manifestaties op een rij. Met vandaag: de grote design events. Van Milan Design Week tot DDW en Object Rotterdam.

Milan Design Week verplaatst naar  7 t/m 12 juni 2022

Milan Design Week verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022

De Salone del Mobile in Milaan wordt verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022. De gebruikelijke datum van medio april was voor de organisatie nog te risicovol. De belangrijkste designbeurs ter wereld viert dit jaar het zestigjarige jubileum.

PREVIEW 2022 DEEL #1 – Van Strandbeesten tot Formafantasma: alle tentoonstellingen van 2022 op een rij

PREVIEW 2022 DEEL #1 – Van Strandbeesten tot Formafantasma: alle tentoonstellingen van 2022 op een rij

Aan het begin van dit nieuwe jaar zet Design Digger alle grote tentoonstellingen, beurzen en openingen, designweeks en andere manifestaties op een rij. Met vandaag: de actuele exposities in de Nederlandse musea. Van materiaalexperiment in Stedelijk tot Theo Jansen in het Kunstmuseum.

Fotografenduo Schelten & Abbenes: Spelen met herkenning én vervreemding.”

Fotografenduo Schelten & Abbenes: Spelen met herkenning én vervreemding.”

Deze week opent in Ravenstijn Galerie in Amsterdam de solo-expositie ‘Literally’ van fotografenduo Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes. “Wij proberen de wereld opnieuw te organiseren tot een kalm en aangenaam beeld.”

Expo ‘Roaring Twenties’ toont non-binaire feestpakjes en stijlvol minimalisme van toen én nu

Expo ‘Roaring Twenties’ toont non-binaire feestpakjes en stijlvol minimalisme van toen én nu

Aan de hand van kunst, mode en design vergelijkt de sprankelende expositie ‘The Roaring Twenties’ de onstuimige jaren twintig van de vorige en deze eeuw. Van revue-ster Josephine Baker en het badpak voor mannen naar Beyoncé en 3D-printen.

De vijf dominante trends van 2021 – van natuur-inclusief en deepfakes tot theaterrevues en NFT’s

De vijf dominante trends van 2021 – van natuur-inclusief en deepfakes tot theaterrevues en NFT’s

Het ‘Dutch Designers Yearbook’ is een kloek overzicht van 2021. Een preview van dit jaarboek aan de hand de hoogtepunten – van natuur-inclusief design en virtuele expo’s tot deep fakes of theaterrevues.

Dit waren de vijf meest gelezen stukken op DesignDigger in 2021

Dit waren de vijf meest gelezen stukken op DesignDigger in 2021

Wat waren de meest spraakmakende events van 2021? Welke personen haalden het nieuws? Voordat wij ons opmaken voor 2022 wordt nog één keer teruggeblikt op afgelopen jaar.

Zo woont architect Mels Crouwel – modern monument aan Noord-Zuidlijn

Zo woont architect Mels Crouwel – modern monument aan Noord-Zuidlijn

Een monumentaal wevershuis in Amsterdam is door architect Mels Crouwel verbouwd tot een eigentijds woonhuis. In het strakke design zijn de sporen van de rijke geschiedenis zichtbaar gebleven.

Deel 3 (slot) van de nieuwe podcast-serie  Designers write: ‘Over de valkuilen van duurzaam ontwerpen’

Deel 3 (slot) van de nieuwe podcast-serie Designers write: ‘Over de valkuilen van duurzaam ontwerpen’

‘Designers write’ is een nieuwe podcast over de rol van ontwerpers in de klimaatcrisis en alle andere wereldwijde rampen waarmee we worden geconfronteerd. Vandaag het afsluitende deel 3: Dit gaat pijn doen!

Online-galerie Homecoming mikt op ‘woonkamer-koper’ met uitbundige fotocollectie

Homecoming Gallery is een nieuwe online-fotogalerie, opgericht door het Nederlandse duo Karlijn Bozon en Nadine van Asbeck. Het initiatief heeft als missie het kopen en verzamelen van hedendaagse fotografie toegankelijker, diverser en opwindender te maken. Door een handvol internationale curatoren aan te spreken heeft Homecoming een afgewogen en samenhangende collectie van uitzonderlijk talent van over de hele wereld.

Fruit of Life
FOTO Derrick Ofusu Boateng

Homecoming mikt op beginnende verzamelaars en liefhebbers. De werken zijn geselecteerd met als criterium dat ze moeten passen in een wooninterieur of werkomgeving. De online-gallery wil een virtuele ruimte zijn voor enthousiastelingen om zich te oriënteren en een standpunt te vormen. Daarnaast biedt Homecoming kunstadvies en maatwerk. Stuur een foto van je muur en een paar foto’s van je interieur en er wordt een persoonlijk kunstvoorstel gedaan. Ook huisbezoek is mogelijk. Naast de vaste collectie kunnen ook kunstwerken uit het eigen netwerk worden aangeboden.

Boys Men & Cocks
FOTO Denisse Ariane Perez

Limited editions met certificaat

De fotowerken op Homecoming Gallery verschillen in formaat en prijs; ook de oplages waarin de werken worden gereproduceerd verschillen per werk of fotograaf. Elk kunstwerk wordt geleverd met een genummerd Certificaat van Echtheid (COA) ondertekend door de fotograaf. Bovendien wordt elk kunstwerk geleverd met een authenticatielabel. De ingelijste stukken worden geleverd met het label op de achterkant. Niet-ingelijste stukken worden geleverd met een label dat je op de achterkant van je ingelijste of gemonteerde werk kunt plakken.

Teepee Curios
FOTO Hayley Eichenbaum,

Spil in het aanbod zijn de onafhankelijke curatoren, zonder uitzondering professionals uit de kunst, media en art direction die dagelijks werken en leven met fotografie. De afgelopen twee jaar was Holly Hay is chef foto bij Wallpaper. Holly Fraser is hoofdredacteur bij WePresent, een deelplatform dat onderdeel is van WeTransfer. Hun inzichten en opwinding delen – zowel vanuit hun professionele als persoonlijke unieke perspectieven. In ruil voor hun expertise ontvangen onze curatoren een fine art print voor thuis. Zonder enige financiële compensatie kunnen we garanderen dat belangenverstrengeling geen enkele rol speelt in hun advies. in hun advies hun aanbevelingen.

Toothpaste
FOTO Deo Suveera

Mendo: boeken en fotografie

Vooralsnog de enige in Nederland gevestigde curator is Gunifort Uwanbaga, mede-eigenaar van boekwinkel en uitgeverij Mendo in Amsterdam. Tijdens zijn studie International Business Administration studeren had hij een bijbaan bij Mendo. Ook na zijn studie combineerde hij een baan in het bankwezen met boekendienst in de weekenden. Inmiddels is hij fulltime partner naast Joost Albronda en Roy Rietstap.

Gunifort Uwanbaga

Een van de keuzes van Gunifort is Denisse Ariane Perez. Haar fotografie heeft een observerende rol en benadrukt de schoonheid van individuen, hun gemeenschappen en culturen. Door haar onderwerpen door een gevoelige lens te portretteren, legt ze intieme verhalen vast, zonder zich over te geven aan stereotypen. Van Dominicaanse afkomst ontving Denisse een BFA met onderscheiding van Parsons The New School in New York, en woont en werkt momenteel in Barcelona.

Street Still Life
FOTO Denisse Ariane Perez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *