Nieuws

Licht in donkere maanden #2 – Een gloeiende haard van lichtgevend glas

Liuw is een serie lichtsculpturen van Hedwich Hooghiemstra. Uitgangspunt was een object dat zowel aan als uit appealing oogt. Elk object is opgebouwd verschillende lagen glas en zijn als een kleine Olafur Eliasson in de ruimte. Hooghiemstra presenteert Liuw tijdens expositie Licht in Galerie Pouloeuff in Naarden.

De serie wand- en tafellampen zowel in rood-oranje tinten als in pastelkleur laten je wegdromen in een grafische associatie van een haard. Het gekleurde glas en gerecycled acryllaat wordt belicht door led-verlichting in de hardhouten-voet die verschillende kleuren en texturen kan krijgen. Glas en andere transparante (plaat)materialen geleiden licht naar de randen. Hooghiemstra maakt van deze eigenschap een kwaliteit en geeft daarmee een andere vorm aan licht. De lichtgevende contouren, variërend in maat, zijn zowel voor in privé als publieke ruimtes. Hooghiemstra lanceerde Liuw tijdens Dutch Design Week 2020.

Hedwich Hooghiemstra’s uitgangspunt voor de lampenserie is gebaseerd op de momenten waarop je blik niet los komt van één punt. In die momenten heb je allerlei gedachtes maar ervaar je toch ontspanning. Hooghiemstra nodigt de kijker uit om zich te focussen op Liuw om zo even af te drijven van de buitenwereld.

Naast het werk van Hooghiemstra zijn ook de lichtsculpturen van Luiza Guidi te zien, is het lichtgedicht van Emily-Lara Kabos te lezen en de fotoserie van Pim Leenen te bewonderen. De expositie Licht is te zien tot en met 2 januari in Galerie Pouloeuff in Naarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *