Nieuws

Klaar voor hittegolf met Sun+ collectie van Buro Belén

Fancy object draagt die dame op haar neus, maar wat is het? De zonnebril Unseen sunglasses van Buro BELÉN​ bestaat uit een gebogen plaatmateriaal met gaatjes erin dat een derde van het opvallende licht blokkeert. Het doorlaten van een deel van de UV-straling is beter voor je gezondheid dan een zonnebril, concludeert een onderzoek waar Lenneke Langenhuijsen en Brecht Duijf van Buro BELÉN hun ontwerpen op baseren. Hun Project SUN+ waarvan de bril een onderdeel is, is recent in de permanente collectie van MoMa New York opgenomen.

Brecht Duijf van Buro Belén showt de Unseen sunglasses

Een zonnebril beschermt je netvlies tegen schadelijke UV-straling, maar tegelijkertijd blokkeert het filterende glas het signaal dat via je ogen naar je hersens gaat zodat je lichaam weet dat het zich in de zon bevindt. Daardoor voorkom je de natuurlijke bescherming tegen verbranden (het bruiningsproces) en de aanmaak van vitamine D. De gezondere UV-doorlatende Unseen sunglasses is het resultaat van researchproject, maar ook doorontwikkeld tot commercieel product. De zonnebril koop je in de webshop van Lenneke en Brecht voor 135 euro.

De enorme zonnehoed geeft je hele lijf schaduw. Een wijde jurk met een print van ontblote lichamen laat je huid ongemoeid, terwijl je er toch niet heel bedekt uitziet.

Naast de UV-doorlatende zonnebril bedacht Buro BELÉN in Project SUN+ een heel assortiment aan objecten die ons gezonder met de zon laten omgaan. Je lichaam kan het eigenlijk zelf het best. Zo is er een parasol met SPF 8. Zonnefactor 8 is volgens onderzoek de meest gezonde factor aangezien je wel Vitamine D aanmaakt (belangrijk tegen botontkalking, kanker en Alzheimer) en 8 keer langer in de zon kunt blijven. Bezoekers van de presentatie maken selfies met een enorme zonnehoed op, die grof geweven is en zo dus een deel van de straling doorlaat, maar wel je hele lijf schaduw geeft. En een wijde jurk met een print van ontblote lichamen laat je huid ongemoeid, terwijl je er toch niet heel bedekt uitziet.

SUN+ tijdens een eerdere editie van de Salone in Milaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *