Jonge ontwerpers gezocht voor relatiegeschenk van de burgemeester – Amsterdam schrijft prijsvraag uit

Jonge ontwerpers gezocht voor relatiegeschenk van de burgemeester – Amsterdam schrijft prijsvraag uit

Alleen ontwerpers onder de 30 jaar en wonend in Amsterdam mogen meedoen aan de ontwerpwedstrijd voor het officiële relatiegeschenk van Amsterdam.

Help DesignDigger nóg beter te maken en vul de enquête in. Deelnemers maken kans op een gratis boek!

Help DesignDigger nóg beter te maken en vul de enquête in. Deelnemers maken kans op een gratis boek!

Om nog beter te inzicht te krijgen in de interesses van onze lezers is een enquête opgesteld, met dank aan Artemis Academy Amsterdam. Invullen duurt nog geen 5 minuten.

Verlaten autokerkhof wordt verstilde filmset door lens van fotoduo Erik & Petra Hesmerg

Verlaten autokerkhof wordt verstilde filmset door lens van fotoduo Erik & Petra Hesmerg

De foto’s tonen de schoonheid van vergankelijkheid. Ze zijn gemaakt op een autokerkhof dat al meer dan een halve eeuw verlaten in de Zwitserse natuur ligt.

NU ONLINE: ‘Design Digger Live #5 – Ego-design’. Over doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

NU ONLINE: ‘Design Digger Live #5 – Ego-design’. Over doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

De talkshow van een uur is nu terug te kijken. Met als hoofdgast Mieke Gerritzen over haar boek ‘Help Je Zelf!’ Maar ook tech-fashion, e-girls en burn-out animaties.

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Het Limburgse ontwerpcollectief SOM Tales of Perfume heeft een mondkapspray ontwikkeld waarmee een mondkapje een frisse geur krijgt. De extracten zijn uitsluitend afkomstig van lokale grondstoffen

Red Bull heeft de primeur van het nieuwe kantoorconcept ‘habitoor’ van Casper Schwarz

Red Bull heeft de primeur van het nieuwe kantoorconcept ‘habitoor’ van Casper Schwarz

Het ‘habitoor’ is een nieuw interieur voor de werkomgeving dat zo inspirerend en sociaal is, dat het thuiswerkplek aftroeft. Het is ontwikkeld door interieurarchitect Casper Schwarz.

De musea zijn weer open: welke designexpo’s mag je niet missen?

De musea zijn weer open: welke designexpo’s mag je niet missen?

Zeven exposities in Nederlandse musea met één ding gemeen: een zintuiglijke ervaring van design. Met onder meer muziek in Groningen, kleur in Den Haag en gedachtespinsels in Tilburg.

De fragiele amforen van Tomáš Libertíny groeien door co-creatie met een bijenvolk

De fragiele amforen van Tomáš Libertíny groeien door co-creatie met een bijenvolk

De ontwerper laat bijen een honingraat bouwen op een metalen structuur als ode aan vergankelijkheid. Nu te zien in Rademakers Gallery.

Esther Stam van Studio Modijefsky: “Onze interieurs moeten de mood van gasten versterken”

Esther Stam van Studio Modijefsky: “Onze interieurs moeten de mood van gasten versterken”

Een interview de oprichter van Studio Modijefsky. Al meer dan tien jaar drukt zij een stempel op hippe horeca, die in Amsterdam in het bijzonder. Interieurarchitect en oprichter Esther Stam maakt de balans met het boek Making Space.

Weggeefactie: koffietafelboek ‘Wasted’ is ook handleiding voor circulair design

Weggeefactie: koffietafelboek ‘Wasted’ is ook handleiding voor circulair design

Dertig internationale ontwerpstudio’s die oplossing bieden voor het groeiende afvalprobleem worden uitgelicht. Waaronder ook drie uit Nederland: Sanne Visser, Super Local en Simón Ballen. En oh ja, we geven ook een exemplaar weg aan de eerste inzender naar info@designdigger.nl!

Organische sieraden van Isaac Monté verzamelen gezondheidsdata bij ouderen

Organische sieraden van Isaac Monté verzamelen gezondheidsdata bij ouderen

Met Prosthetic X heeft de Rotterdamse ontwerper een esthetisch alternatief ontwikkeld voor het communiceren van gegevens over de mentale en fysieke gezondheid van ouderen. De privacy blijft bovendien in handen van de gebruiker.

Design Digger Live #5 – Ego-design: doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

Design Digger Live #5 – Ego-design: doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

Op dinsdag 24 november (20.30-21.30u) focust de talkshow met hoofdgast Mieke Gerritzen op ‘self design’. Het event wordt live-gestreamed vanuit Pakhuis de Zwijger.

Corona-files #8: mooie mondkapjes van eigen bodem die besmetting echt voorkomen

Een gezichtsmasker kun je – naast bescherming van je gezondheid en die van anderen – zien als een esthetisch en persoonlijk symbool. Als je met kleding je identiteit wil uitdragen, is het mondkapje daarbij een in het oog springende nieuwkomer.

Het penismasker van Bas Kosters gedragen door Puck Kemmink

Bas Kosters reageert op de coronacrisis met de bekende piemel-signatuur van poppy prints en bijgeleverde vrolijkheid. Het masker is dubbellaags met ruimte voor een filter. Het is verkrijgbaar in twee maten met verstelbare strikken achter de oren, om tot een zo sluitend mogelijke pasvorm te komen. Alle maskers zijn gemaakt met stoffen uit het archief van de ontwerper. Zo heb je voor 25 euro een stukje modehistorie in bezit.

Het double wave mask van naamlabelmaker Nominette (EE Labels)

Nominette, dat al 100 jaar naamlabels (nominetjes) voor in kleding fabriceert, komt met een rechthoekige masker met ingewoven grafische print. Het dicht geweven mondkapje van polyester garens bestaat uit gecertificeerd oekotex van de al 120 jaar opererende textielfabriek Van Engelen & Evers uit Heeze. EE kocht Nominette in 2009 en heeft momenteel een samenwerking met Alissa + Nienke. Het draagcomfort is voor een simpel recht lapje met zelf op maat te maken elastiek verrassend goed. Een set van 3 mondkapjes (goud, zilver en koper) kost 17,50 euro.

ByBrown maakt een anatomisch masker dat de oren ontziet

Dit gezichtsmasker van het Amsterdamse ByBrown tailoring spaart je oren. Waar je het gangbare model mondkapje met twee lussen achter je oren haakt (wat na verloop van tijd snijlijnen en drukpunten veroorzaakt), doet tech-fashion-ontwerper en maker van de RainDress Melanie Brown het slimmer. Haar gezichtsmasker draag je met een elastiek rond je hoofd wat veel prettiger draagt. Het dubbellaags anatomische masker, met verwisselbaar en wasbaar HEPA-filter, sluit bovendien beter af. Voor ieder verkocht masker (17,50 euro) wordt een exemplaar gedoneerd.

G-Star RAW protection met veelbelovende eigenschappen

Het Nederlandse jeansmerk G-Star werkt aan een RAW Protection gezichtsmasker met veelbelovende eigenschappen. Het dubbellaagse biokatoen en polyester masker met antibacteriële finish voldoet aan PM2.5 en PM0.3 dat niet alleen virusdeeltjes maar ook pollen, rook, allergenen en andere ziekteverwekkers tegenhoudt. De ergonomische vorm sluit aan op het gezicht. Set van 5 voor 50 euro.

The Fashion Filter van Marina Toeters

De makers achter The Fashion Filter zijn wearablesguru Marina Toeters, onderzoeks- en technologiestudio LabeledBy en de productie is in handen van Fashion Tech Farm in Eindhoven, met steun van de TU/e, Epson en (wederom) Ee Labels uit Heeze. Er zijn mondmaskers met een kleurverloop, een strakzwarte of grafische print en een kunstwerk van Loes van Reijmersdal. De stretchy maskers zijn er in drie maten en worden geleverd met drie verwisselbare 3-laags filters (PP80, Viscose, PP20) voor een prijs van 35 euro. Heb je een eigen patroon in gedachten, dan kun voor 18 euro een doe-het-zelf pakket kopen met dezelfde drie filters erin.

Nagenoeg perfect masker met metalen neusbrug van Sjaak Hullekes voor Hul le Kes

Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer omarmen in hun merk Hul le Kes graag imperfecties. Onder de niet-medische mondmaskers is dit handgemaakte masker nagenoeg perfect: een dubbele laag waar een eigen filter tussen past, geleverd in 3 maten met een metalen neusstukje om echt goed af te sluiten. Prijs 17,50 euro.

Over het nut van het dragen van een mondkapje

Vanaf 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Heeft het dragen van een masker nut? Een niet-medisch masker voorkomt ten eerste dat je je neus en mond aanraakt. Met een filter of papieren zakdoek tussen de twee lagen stof, zal het tot op zekere hoogte voorkomen dat je met een nies of hoestbui anderen besmet. Wanneer je het om de 4 uur vervangt, en regelmatig wast, moet zo’n masker helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *