Verlaten autokerkhof wordt verstilde filmset door lens van fotoduo Erik & Petra Hesmerg

Verlaten autokerkhof wordt verstilde filmset door lens van fotoduo Erik & Petra Hesmerg

De foto’s tonen de schoonheid van vergankelijkheid. Ze zijn gemaakt op een autokerkhof dat al meer dan een halve eeuw verlaten in de Zwitserse natuur ligt.

NU ONLINE: ‘Design Digger Live #5 – Ego-design’. Over doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

NU ONLINE: ‘Design Digger Live #5 – Ego-design’. Over doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

De talkshow van een uur is nu terug te kijken. Met als hoofdgast Mieke Gerritzen over haar boek ‘Help Je Zelf!’ Maar ook tech-fashion, e-girls en burn-out animaties.

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Het Limburgse ontwerpcollectief SOM Tales of Perfume heeft een mondkapspray ontwikkeld waarmee een mondkapje een frisse geur krijgt. De extracten zijn uitsluitend afkomstig van lokale grondstoffen

Red Bull heeft de primeur van het nieuwe kantoorconcept ‘habitoor’ van Casper Schwarz

Red Bull heeft de primeur van het nieuwe kantoorconcept ‘habitoor’ van Casper Schwarz

Het ‘habitoor’ is een nieuw interieur voor de werkomgeving dat zo inspirerend en sociaal is, dat het thuiswerkplek aftroeft. Het is ontwikkeld door interieurarchitect Casper Schwarz.

De musea zijn weer open: welke designexpo’s mag je niet missen?

De musea zijn weer open: welke designexpo’s mag je niet missen?

Zeven exposities in Nederlandse musea met één ding gemeen: een zintuiglijke ervaring van design. Met onder meer muziek in Groningen, kleur in Den Haag en gedachtespinsels in Tilburg.

De fragiele amforen van Tomáš Libertíny groeien door co-creatie met een bijenvolk

De fragiele amforen van Tomáš Libertíny groeien door co-creatie met een bijenvolk

De ontwerper laat bijen een honingraat bouwen op een metalen structuur als ode aan vergankelijkheid. Nu te zien in Rademakers Gallery.

Esther Stam van Studio Modijefsky: “Onze interieurs moeten de mood van gasten versterken”

Esther Stam van Studio Modijefsky: “Onze interieurs moeten de mood van gasten versterken”

Een interview de oprichter van Studio Modijefsky. Al meer dan tien jaar drukt zij een stempel op hippe horeca, die in Amsterdam in het bijzonder. Interieurarchitect en oprichter Esther Stam maakt de balans met het boek Making Space.

Weggeefactie: koffietafelboek ‘Wasted’ is ook handleiding voor circulair design

Weggeefactie: koffietafelboek ‘Wasted’ is ook handleiding voor circulair design

Dertig internationale ontwerpstudio’s die oplossing bieden voor het groeiende afvalprobleem worden uitgelicht. Waaronder ook drie uit Nederland: Sanne Visser, Super Local en Simón Ballen. En oh ja, we geven ook een exemplaar weg aan de eerste inzender naar info@designdigger.nl!

Organische sieraden van Isaac Monté verzamelen gezondheidsdata bij ouderen

Organische sieraden van Isaac Monté verzamelen gezondheidsdata bij ouderen

Met Prosthetic X heeft de Rotterdamse ontwerper een esthetisch alternatief ontwikkeld voor het communiceren van gegevens over de mentale en fysieke gezondheid van ouderen. De privacy blijft bovendien in handen van de gebruiker.

Design Digger Live #5 – Ego-design: doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

Design Digger Live #5 – Ego-design: doe-het-zelf ontwerp van onze identiteit en emoties

Op dinsdag 24 november (20.30-21.30u) focust de talkshow met hoofdgast Mieke Gerritzen op ‘self design’. Het event wordt live-gestreamed vanuit Pakhuis de Zwijger.

Herengracht Industrie Prijs 2021 presenteert shortlist van vijf interieurprojecten

Herengracht Industrie Prijs 2021 presenteert shortlist van vijf interieurprojecten

Tot de genomineerde projecten voor de belangrijkste interieur award behoren spraakmakende gebouwen als Forum Groningen, Naturalis en de Lochal. Maar ook kleinere projecten als RCO House en Sweets Hotel maken een kans

Creatieve hub Capital C heeft kunstkabinetten en op het dak een smeltende diamant

Creatieve hub Capital C heeft kunstkabinetten en op het dak een smeltende diamant

Capital C in Amsterdam is niet zomaar een kantoorgebouw maar wil “de nieuwe standaard zijn in de nieuwe, informele werkomgevingen waarin inspiratie belangrijker is dan efficiëntie”.

Pode presenteert mix van speels én klassiek op IMM Keulen

Het jonge designlabel Pode, het eigenwijze broertje van Leolux, heeft afgelopen vijf jaar een herkenbare identiteit opgebouwd. “De collectie is fris en een beetje gedurfd, waarmee een iets jonger publiek wordt aangesproken. Daarmee wordt ook rekening met een toegankelijke prijsstelling”, aldus artdirector Claire & Roderick Vos. Al is de nieuwe collectie die op IMM Keulen werd gepresenteerd minder streng en uitbundiger geworden, met meer kleur en een gedurfdere vormtaal. “Als merk zitten wij een beetje in de pubertijd”, lacht Vos.

Yonoh – Cabut

De groeiende internationale ambitie van Pode wordt uitgedrukt met de Cabut, een fauteuil van het Spaanse ontwerpduo Yonoh. Wat als eerste opvalt aan de comfortabele Cabut is de uitvergrote hoofdsteun. Alsof de vrolijke en toch ook ietwat traditionele fauteuil is ontworpen voor mensen met een reusachtig hoofd.

Yonoh – Cabut

Voor het ontwerp liet de Spaanse ontwerpstudio Yonoh zich inspireren door het traditionele volkscarnaval in zijn woonplaats Valencia. Duizenden feestvierders lopen met reusachtige zelfontworpen maskers, soms wel meer dan een meter hoog, in een parade door de straten van de Catalaanse kustplaats. “Het Catalaanse woord voor deze maskers, of eigenlijk voor een groot hoofd, is cabut”, zegt Clara del Portillo, die samenwerkt met Alex Selma als Yonoh.

Studio Roderick Vos – Bibo

Van Studio Roderick Vos is de de Bibo, een luie fauteuil waar je een hele middag of kunt zitten – of in wilt blijven zitten. Van achter heeft de Bibo een smal signatuur. “Je ziet alleen maar die heldere ovalen contour”, zegt ontwerper Vos. Maar van voren loop de comfortabele fauteuil breed uit.

“Het lijkt alsof de armleuningen je willen omhelzen.” Waar de fauteuil vanachter heel strak oogt, zijn het je aan de voorkant vooral de dikke kussens die meteen opvallen. “Daardoor kun je in één oogopslag zien dat deze fauteuil lekker zit. Bovendien zijn de gekromde armleuningen aan de uiteinden recht, waardoor de fauteuil uitnodigend oogt, bijna gretig. Hij slaat letterlijk zijn armen om je heen.”

Susanne de Graef – Colla

De Colla van ontwerper Susanne de Graef is een bank met verrassende combinaties. In de hoeken is de stretch stof geplooid in rechte banen. De armsteun loopt in rechte maar vloeiend vlakken over in de rugleuning. De bank oogt daardoor als kuip met sierlijke hoekige vormen, die worden aangezet door de dikke stiknaad. “Ik wilde een bank ontwerpen met een strakke, grafische uitstraling. Een bank die stand alone een ruimte kan vullen. Een blikvanger die vanzelfsprekend zijn plek opeist.”

Susanne de Graef – Colla

Maar De Graef is niet het soort ontwerper die zich uitput in extravagante decoraties en andere gekkigheid. “Een goed meubel laat zich combineren, ook met een tafel of een fauteuil in misschien wel een compleet andere stijl. Ik heb daarom ook gestreefd naar terughoudendheid.” Dit soort tegenstrijdigheden kunnen zomaar resulteren in een halfslachtig compromis. Niet bij de Colla, die precies de juiste mix heeft van een eenvoudig maar krachtig silhouet en expressieve details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *