Nieuws

Superlichte klaptafel wint ‘Pure Talent Contest’ op IMM Keulen

Een van de leukste presentaties op de interieurbeurs IMM in Keulen is ook dit jaar weer de Pure Talent Contest. Uit honderden inzendingen uit de hele wereld selecteert een internationale jury (dit jaar met onder meer Sebastian Herkner en Giulio Cappellini) twintig nominaties. Opvallende trend dit jaar is dat de gebruiker bij het ontwerp wordt betrokken. Meubels kunnen in een handomdraai aan persoonlijke wensen worden aangepast. Ook bijzonder: elektrische apparaten die analoog zijn gemaakt.

Winnaar: klaptafel LEVI

De winnaar van de Pure Talent Contest is de klaptafel LEVI van het jonge Duitse duo Marie Kurstjens & Iva Coskun. Op een kruisvormig buisframe van lichtgewicht metaal rust een houten dik blad, dat hol is van binnen een daardoor ook lichtgewicht. Het tafelblad ligt los op de het frame maar kan door de stroeve verbinding van rubber oppervlakken niet schuiven. Maar als het blad wordt opgetild kan het eenvoudig worden verplaatst. Het kruisvormige frame kan worden ingeklapt waardoor de tafel in één handomdraai plat tegen de muur of elkaar kan worden gestapeld. Slim, efficiënt en betaalbaar.

Eervolle vermelding: mechanische stofzuiger OMIT

De Japanse ontwerpstudio Rope ontwikkelde OMIT, een kruimeldief die met de hand wordt aangedreven. De basis is een mechanische vacuümpomp, waardoor het stofzuigertje niet alleen stil en duurzaam is maar ook praktisch want eenvoudig te gebruiken op plekken waar geen stopcontact is.

Hiroyuki Morita – OMIT

Niet in de prijzen viel de Tenok van de jonge Duitse ontwerper Tim Krahmer, die een zelfbouw stofzuiger ontwikkelde die geheel is opgebouwd uit 3D-geprinte onderdelen en een standaard elektrische schakelbord en moeren en bouten onderdelen uit de lokale bouwmarkt.

Tim Krahmer – Tenok

Eervolle vermelding: de speelse lamp JOJO

De lamp JoJo van de de Duitse Sofia Souidi heeft een tijdmechanisme dat wordt geactiveerd door aan een touwtje te trekken. Hoe langer het touw wordt uitgetrokken (net als een jojo inderdaad) hoe langer dan lamp brandt. Totdat hij uiteindelijk dimt en dooft. Doordat de lamp net als een kaars langzaam uitgaat, wordt je als gebruiker beter bewust van je omgeving.

Sofia Souidi – JoJo

De Nederlandse inbreng: de vloerkleed-zak BRAIDED WEAVE

Sofie Leenen bedacht Braided Weave, een geweven vloerkleed. Door de zoom van het ronde kleed loopt een koord, dat kan worden aangetrokken. Het kleed kan dan als een zak aan de muur worden gehangen of worden meegenomen worden. Handig voor bij de klaptafel ook!

Sofia Leenen – Braided Weave

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *