Nieuws

Architect Kengo Kuma ontwerpt sneaker voor Asics

De Japanse architect Kengo Kuma heeft een geavanceerde sportschoen ontworpen voor het merk Asics. Het is het eerste schoenontwerp van de architect van het nieuwe nationale stadion van Tokio 2020. Respect voor het milieu en technologie, vakmanschap en architectuur komen samen in de sierlijke sneaker.

De sneaker zal een lifestyle publiek aanspreken maar is feitelijk gemaakt voor langeafstandslopen. “Ik ben voor het idee van een toekomstige stad die verschuift van motorisering naar wandelen, waar schoenen worden gevraagd om meer en meer dingen te doen”

De schoen heeft een bovenwerk van wit, gebreide hoogwaarde stretch textiel. Daarover zit een laagje gevlochten stroken; dit vlechtpatroon over de schoen is geïnspireerd op de traditionele Japanse bamboetechniek Yatara Ami. De zool is vervaardigd van een schokabsorberende nanovezel en heeft de kleur van natuurlijk bamboe, een materiaal dat Kuma veelvuldig gebruikt in zijn architectuur.

Het nationale stadion voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 biedt plaats aan 60 duizend bezoekers. Het wordt een centrale locatie voor de open- en slotceremonie en de atletiekwedstrijden. De Olympische Zomerspelen worden van 24 juli tot 9 augustus in Tokio gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *