Studio Truly Truly lanceert eerste collectie als artdirectors van Leolux

Studio Truly Truly lanceert eerste collectie als artdirectors van Leolux

Vorig jaar werden Kate & Joel Booy, samen de Rotterdamse ontwerpstudio Truly Truly, aangesteld als artdirectors van Leolux. Nu lanceren ze hun eerste meubelcollectie van elegante meubels met een verrassende twist. “Het is fantastisch dat we al onze kennis en ideeën kwijt kunnen in één opdracht.”

Fotograaf Frank van der Salm reduceert steden tot abstracte en levenloze geometrie in ‘NOWHERE’

Fotograaf Frank van der Salm reduceert steden tot abstracte en levenloze geometrie in ‘NOWHERE’

Met een boek van Irma Boom en expositie in het Nederlands Fotomuseum blikt Frank van der Salm terug op een kwart eeuw architectuurfotografi9e.

Online-platform Designalism presenteert overlap tussen design en journalistiek

Online-platform Designalism presenteert overlap tussen design en journalistiek

‘Designalism’ is een nieuwe mengvorm van journalistiek, kunst en design. “Zo kunnen nieuwe doelgroepen van jongeren of laaggeletterden kennis maken met journalistiek nieuws”, aldus initiatiefnemer Noortje van Eekelen.

Alles moet kapot in online-expositie ‘De Afbreekeconomie’ van Boijmans

Alles moet kapot in online-expositie ‘De Afbreekeconomie’ van Boijmans

“De Afbreekeconomie is een tentoonstelling over het maken en kapotmaken van dingen. Het gaat hier niet over economische groei of efficiënt produceren. Maar juist over hoe we alles weer kunnen afbreken wat we als mens maken. Het kantelt ons economisch model”, zegt curator Annemartine van Kesteren van Museum Boijmans van Beuningen. Om de economische structuren […]

Satyendra Pakhalé ontwerpt onmisbare vaccin-koeler voor niet-Westerse landen – nu alleen nog een producent

Satyendra Pakhalé ontwerpt onmisbare vaccin-koeler voor niet-Westerse landen – nu alleen nog een producent

De Amsterdamse ontwerper van Indiase komaf werkte meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van een draagbare en stapelbare medicijnkoeler voor niet-Westerse landen. Nu alleen nog een producent die het aandurft. “Maar het is in het belang van ons allemaal dat het snel op de markt komt.”

LONGREAD Satyendra Pahkalé: “De toekomst is maakbaar. Maar niet zonder design.”

LONGREAD Satyendra Pahkalé: “De toekomst is maakbaar. Maar niet zonder design.”

De huidige pandemie biedt mogelijkheden om onze wereld socialer en rechtvaardiger in te richten. Dat het kan, heeft de toekomst al bewezen. Maar dan alleen als deze toekomst met zorg en toewijding wordt ontworpen. “Design gáát over de toekomst”.

Preview van expo ‘Radical Austria’ in Designmuseum Den Bosch met virtuele rondleiding door curator Bart Lootsma

Preview van expo ‘Radical Austria’ in Designmuseum Den Bosch met virtuele rondleiding door curator Bart Lootsma

Curator Bart Lootsma geeft met designjournalist Jeroen Junte op maandag 12 april om 15.30u een virtuele rondleiding over de expositie ‘Radical Austria – Everything is Architecture’ in Designmuseum Den Bosch.

Hoe ‘media architectuur’ onze steden verandert – “En ons leven zal verbeteren!”

Hoe ‘media architectuur’ onze steden verandert – “En ons leven zal verbeteren!”

Media architectuur is een combinatie van architectuur, stedenbouw, digitale media, design en kunst. Het speelt een rol in bijna alle aspecten van het stadsleven: van klimaatadaptatie tot sociale cohesie. “Media architectuur vormt onze steden en daarmee ons leven.”

INTERVIEW Aric Chen -“Blockbusters zijn geen prioriteit voor Het Nieuwe Instituut. Actuele relevantie wel!”

INTERVIEW Aric Chen -“Blockbusters zijn geen prioriteit voor Het Nieuwe Instituut. Actuele relevantie wel!”

De Amerikaanse curator en onderzoeker Aric Chen is benoemd als nieuwe artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. In een exclusief interview met DesignDigger introduceert hij zijn plannen. “Blockbuster tentoonstellingen zijn niet mijn primaire doel.”

Hoe kleur ons welzijn beïnvloedt – Pantone-expert legt het uit op kleur-webinair van Forbo

Hoe kleur ons welzijn beïnvloedt – Pantone-expert legt het uit op kleur-webinair van Forbo

Forbo Flooring organiseert op dinsdag 6 april aanstaande haar tweede internationale webinar, dat deze keer over kleur gaat.

Het Nieuwe Instituut verwerft unieke maquette van De Stijl-icoon Theo van Doesburg

Het Nieuwe Instituut verwerft unieke maquette van De Stijl-icoon Theo van Doesburg

De interieurmaquette van architect en kunstenaar Theo van Doesburg geldt als een meesterwerk van de abstracte kunst. Het voor 550 duizend verworven voor de Rijkscollectie. Het radicale ontwerp voor Café-restaurant Aubette markeert het moment waarop architectuur en schilderkunst binnen De Stijl versmolten tot één discipline.

LONGREAD: Waarom Instagram funest is voor design! En wat is daar aan te doen?

LONGREAD: Waarom Instagram funest is voor design! En wat is daar aan te doen?

Door corona zijn musea gesloten en beurzen afgelast. Instagram is daardoor belangrijker dan ooit. Met als gevolg dat design uitsluitend nog wordt beoordeeld op like-ability. Kan dit vervlakkende tij nog worden gekeerd?

Sculpturale architectuur van Studio Tjep in Amsterdams park

Voor een nieuw stadspark in de Amsterdamse wijk Westerpark heeft Studio Tjep vier ontluchtingstorens voor de onderliggende verkeerstunnel ontworpen. Door de komst van deze Spaarndammertunnel ontstond bovengrond ruimte voor de aanleg van een recreatieve groenstrook. Wandelaars, spelende kinderen en fietsers krijgen alle ruimte in dit nieuwe Park Houthaven.

Studio Tjep

De sierlijke ontluchtingstorens Air Cells combineren hightech luchtafvoer met een poëtische vorm. De luchtschachten moeten grote hoeveelheden lucht afzuigen en naar technische installaties; luchtdoorlatendheid was daardoor een eis aan de torens

Om Air Cells te laten aansluiten bij het omliggende groen liet Studio Tjep zich inspireren voor de uiterlijke vorm inspireren door de organische bladstructuren van bomen en planten. De toren zijn geperforeerd met een patroon dat microscopische bladstructuren verbeeld. Aan de buitenkant zijn de torens afgewerkt met gepolijst roestvrij staal dat de omgeving weerspiegelt, waardoor de geometrische sculpturen versmelten met het omliggende groen.

Met een parametrisch computerprogramma werden de vormen berekend en samengesteld. De torens bestaan uit losse driehoeken; de constructie is volledig zelfdragend. De binnenste vorm is een feloranje rooster. Aangelicht geeft dit ’s avonds en ’s nachts een bijna sprookjesachtig beeld. Studio Tjep de opdracht van de gemeente Amsterdam. Bij de realisatie werd nauw samengewerkt met supervisor Sjoerd Soeters en landschapsontwerper Ruwan Aluvihare.

Studio Tjep is opgericht door Frank Tjepkema (1970), die in 1996 cum laude afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. Zijn examenwerk werd direct opgenomen in de collectie van Droog Design. Ook voltooide hij een master bij het Sandberg Instituut in Amsterdam. Tjepkema baarde opzien met zijn Bronze Age, een collectie stoelen die is aangekocht door onder andere Philippe Starck, Lidewij Edelkoort en Centre Pompidou in Parijs.

Studio Tjep – Bronze Age

In september 2019 werd de lichtinstallatie Zwerm in Eindhoven in gebruik genomen. Het ontwerp rond de Montgomerytunnel bevat 700 stalen vogels. Als een zwerm spreeuwen bewegen 1400 LED-lampen mee met de verkeersstromen.

https://tjep.com/project/zwerm/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *