Nieuws

Stijlvol theehuis van studio modijefsky

Het Amsterdamse Studio Modijefsky heeft een nieuw interieur ontworpen voor ‘t Blauwe Theehuis in het Vondelpark in Amsterdam. Het paviljoen uit 1937 is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen uit de jaren dertig en heeft een monumentenstatus. Het nieuwe interieur zoekt aansluitend bij dit roemrijke verleden en sluit tegelijkertijd aan bij de moderne tijd door een frisse maar zakelijke uitstraling.

Het gebouw was oorspronkelijk een theehuis maar is al decennia in gebruik als café en restaurant, omgeven door een groot terras. In het nieuwe interieur zijn oorspronkelijke materialen als hout, glas, zink en beton nadrukkelijk toegepast. Tegelijkertijd is met speelse verlichting en inventief gebruik van spiegels en diverse soorten glas een ouderwetse uitstraling voorkomen. Het kleurgebruik is ingetogen met verschillende blauwtinten en wit.

Studio Modijefsky is grootleverancier van succesvolle Amsterdamse horeca-concepten, waaronder de Kanarie Bar in de Hallen en Bar Botanique. Dit ontwerp was een opdracht van de Amsterdamse bierbrouwerij ‘t IJ, de nieuwe eigenaar van ‘t Blauwe Theehuis. Het brouwerslogo is een struisvogel, waarvan het silhouet een terugkerend element in het ontwerp is.