Nieuws

Corona-files #7: Virusvrije werkplek van Lensvelt is veilig én fraai

In de anderhalvemeter samenleving is er opeens veel vraag naar anonieme gebruiksvoorwerpen. Mondkapjes, bewegwijzering van looproutes, opzetstukken voor deurklinken, het zijn objecten waarbij de productiesnelheid voorop staat. Een innovatief – vooral ook fraai – ontwerp komt vaak op de tweede plaats. Maar niet altijd. Bijvoorbeeld het Virus resistant workscreen van ontwerpstudio Van Eijck & Van der Lubbe voor firma Lensvelt.

Als we dan toch een spatkap tussen bureaus moeten plaatsen, dan graag één die de werkplek ook verbetert. “We vinden dat we de crisis moeten erkennen en onze eigentijdse bijdrage moeten toevoegen op onze gebruikelijke, visueel aantrekkelijke manier”, aldus directeur Hans Lenvelt. Oftewel: goed design werkt uiteindelijk vaak beter.

Met layering kun je de werkplek naar je hand zetten

Het virusbestendige werkscherm is een combinatie van transparante plexiglas schermen van verschillende afmetingen die voor elkaar geplaatst worden. Dat biedt de mogelijkheid  meerdere opstellingen te maken en de 1,5 meter werkplek een persoonlijke invulling te geven. Onder de titel ‘Through the looking glass’ laten ontwerpers Niels van Eijk en Mirjam van der Lubbe een combinatie van rosé- en goudtinten zien. Ze stellen ook een combinatie met motto ‘Be on the safe side’ voor, met groenige grafische patronen en gradiënten. Met layering kun je zo je eigen effecten creëren.

Dit Corona-proof bureau voor het anderhalvemeter kantoor is niet de eerste samenwerking tussen Van Eijk & Van der Lubbe en Lensvelt. Eerder ontwierp het duo de M-Collection voor Lensvelt. Blikvanger van deze collectie die in eerste instantie was ontworpen voor het Muziekgebouw in Eindhoven. Een grote interieuropdracht waaraan het duo momenteel werkt is de herinrichting van de nationaal Archief in Den Haag. Ook heropent begin juni de expositie Re:Desiging Death in designmuseum Cube die door Van Eijk & Van der Lubbe is ingericht.

M-Collection – Van Eijck & Van der Lubbe

1 reactie op: Corona-files #7: Virusvrije werkplek van Lensvelt is veilig én fraai

  1. […] De virusvrije werkplek voor Lensvelt is ontworpen door ontwerpstudio Van Eijck & Van der Lubbe. Design Diggers […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *