Event Nieuws Uncategorized

NIEUW ONLINEPLATFORM DESIGN DIGGER IS LIVE!

Met een avondvullend programma met Jan des Bouvrie - 50 jaar ontwerper gaat designplatform start

DESIGN DIGGER is het nieuwe platform voor design uit en om Nederland. Naast een voortdurende stroom aan nieuwsberichten, recensies en productlanceringen zal het platform vaste rubrieken, spraakmakende interviews en de Nederlands eerste podcast gaan brengen.

De lancering van DESIGN DIGGER was met de eerste editie het gelijknamige live-magazine dat elk kwartaal wordt georganiseerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. DESIGN DIGGER LIVE #1 stond in het teken van Jan des Bouvrie. Het aantal aanmeldingen overtrof ruimschoots het aantal beschikbare plaatsen. Maar het evenement kan worden teruggekeken via deze livestream!

Jan des Bouvrie haalde de bezem door bruine bedompte schrootjesinterieurs vol Brabants eikenhout. Daarvoor in de plaats liet hij Nederland kennismaken met geometrisch minimalisme en witte muren vol kunst. Hij heeft – bijna letterlijk – muren opengebroken en introduceerde de open keuken, de veranda en smaakvolle ensembles

Geen ontwerper heeft zo’n belangrijk stempel gedrukt op onze woonkamers als deze flamboyante ontwerper die dit jaar zijn 50-jarige jubileum viert. Met een indrukwekkende line-up is stilgestaan bij dit unieke feit. Met oa. ontwerpers Jurgen Bey en Lex Pott. Ook is er een bijzondere bijdrage van Piet Boon, de tovenaarsleerling van Des Bouvrie. Curator Natalie Dubois van het Centraal Museum zal ’s mans oeuvre plaatsen in de traditie van het ‘poldermodernisme’. Directeur Jan Rudolph de Lorm van het Singer Museum Laren zal de kunstverzameling van Des Bouvrie langs de museale meetlat leggen. Yvonne Temmink van de Jan des Bouvrie Academie (een geaccodeerde HBO-opleiding) zal de blijvende invloed van de ontwerpers op telkens weer een nieuwe generatie ontwerpers beschrijven.

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *